Parafrazując Mistrza:
🎼🎵🎶
Choć na allegro słabo się przędzie
- o czym na AG każdy wie -
"jakoś to będzie, jakoś będzie,
bo czemu niby nie?"
I choć za błędy wciąż bulisz,
spadając w dół ze szczebelka,
to Cię obejmie i przytuli
kolęda pocieszycielka.
A ilustracja autora tekstu do powyższej kolędy to nic innego, jak zaproszenie.
Bo może już najwyższy czas i pora?
Nie wiem jak Wy, ale ja chyba też tam zaraz polecę! 😊
@szymela54 Dziękujemy, i szczęśliwych Świąt !!!
@br. Dziękuję i wzajemnie🙂.
A jeszcze tak niedawno, tradycyjnie, na blogu pojawiały się życzenia świąteczne sygnowane przez Moderację🤔. Widocznie tradycje są passe, a i nastroje nie sprzyjają.
Na pewno jeszcze zdążą z życzeniami! Układają wierszowane, a to nie jest takie proste.
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie na Święta @szymela54 🙂🎅
Również życzę wszystkim Wesołych Świąt
Jest w ciągu roku ta jedna noc
Która ma w sobie magiczną moc
Więc porzuć troski i marudzenie
Przecież to Boże jest Narodzenie
Przygotuj bombki i ubierz choinkę
Przy wspólnym stole posadź rodzinkę
Skosztuj dwunastu potraw koniecznie
Na Mikołaja poczekaj grzecznie
Czas świąteczny czas
Gdy dobro w sercu nosi każdy z nas
Czas świąteczny czas
Doświadczysz cudu pięknych świąt niejeden raz
Już pierwsza gwiazdka świeci na niebie
To pora życzeń właśnie dla Ciebie
Życze zdrowia spełnienia marzeń
Miłości wielkiej zawsze w nadmiarze
Czasu wolnego na przyjemności
Ogromu szczęścia zero przykrości
Wiedz że Mikołaj nie taki święty
Na noc w Sylwestra przyniósł Ci procenty
@Client:35386082 Myślisz, że po trzech latach znowu zechcą? A jeśli nawet, to te życzenia "śmigną" przez jakieś Delivery. 🤔No to raczej nie zdążą.
Wszystkiego dobrego🎄.
@szymela54 napisał(a):
@br. Dziękuję i wzajemnie🙂.
A jeszcze tak niedawno, tradycyjnie, na blogu pojawiały się życzenia świąteczne sygnowane przez Moderację🤔. Widocznie tradycje są passe, a i nastroje nie sprzyjają.
@szymela54 W tym roku Allegro jako życzenia dało nam do zabawy Mikołaja z reniferkami.
I to nie jest żart, w Sales center obok ikonki z wiadomościami jest czerwona bombka choinkowa, jak się kliknie to Mikołaj przejedzie nam przez ekran.
@szymela54 Oooo choinkaa! Śnieżka już mamy, to może czas na bałwana?
@drekenzes napisał(a):
/.../ to może czas na bałwana?
🙂 Zdaje się, że przywołałeś bałwana w złą godzinę, bo - niestety - jeden się już gdzieś tu niedaleko nieoczekiwanie pojawił. Ale ponieważ atmosfera jest przyjazna i ciepła, to mam nadzieję, że rozpłynie się w niej jak zeszłoroczny śnieg.
Sorry, że odgrzewam ten przedświąteczny kotlecik, ale ktoś się do mnie odezwał w sprawie mojego wpisu powyżej. Faktycznie, wpis był nieco enigmatyczny i mógł być mylnie odebrany, zatem prostuję.
Bałwan, którego miałam na myśli, to nie uroczy, sezonowy awatar naszego aktywnego i bardzo pomocnego @Client:44052296 (którego tu serdecznie pozdrawiam). Miałam tam na myśli forumowicza z przewrotną dwuczłonową ksywką od pupy wziętą (no bo "Pupil_" to tak jakby od "pupy"?😏) i jego trzy okołoświąteczne wpisy.
@szymela54 Nie widziałem tych wpisów, domyślam się o kogo chodzi. On chyba współpracował przy świątecznej reklamie Allegro, bo kto by tak przywalił Śnieżkiem...
@szymela54 Miałem cię za kogoś mądrzejszego, ale, jak widać, ciągłe przebywanie w towarzystwie różnych az1raeli, ziółek i gdvorków odbija się na kondycji intelektualnej. Regularne wchodzenie w nomen omen pupę M. Śnieżka też ci nie służy.
"Bałwan" mówisz? A kim wy jesteście? Wy, którzy nienawidzicie kupujących tak bardzo, że sięgacie po nazistowską propagandę, zamieniacie w niej słowo Żyd na konsument i głosicie, że konsumenci to nieludzie. Co jeszcze wymyślicie, żeby zelżyć i zohydzić kupujących? Sięgniecie jeszcze głębiej do pism Goebbelsa i będziecie twierdzić, że "półludzka nienormalność" kupujących na Allegro jest udowodniona naukowo?
PS. Polski pupil pochodzi od łacińskiego pupillus. Nawet ty powinnaś to wiedzieć.
@Pupil_Admina Zwyczajną, ludzką sympatię nazywasz wchodzeniem w cztery litery? "Nazistowska propaganda", "Goebbels"... Masz jakąś dziwną, ustawiczną obsesję na tym punkcie? Czytałam wpis az1raela i chociaż jestem (byłam i będę) tylko kupującą, to nie poczułam się jego neutralną treścią ani "zelżona", ani "zohydzona".
PS: uwaga chybiona; znam pochodzenie tego słowa. To był żart, podkreślony wyrażeniem "tak jakby" i odpowiednią emotką. EOT.
W tym wątku z życzeniami świąteczno - noworocznymi Grzesiu składał życzenia od nas, ale jeszcze raz, tym razem tutaj, w imieniu swoim i całego zespołu Allegro Gadane, życzymy Wam wspaniałych Świąt!
@_HolaOla_ O, jaki fajny obrazek! I jaki duuuży! A duże jest piękne (bo jest piękne i duże😉)! Wszystkiego dobrego, Olu 🙂.