anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak podpiąć reguły cenowe poprzez API i czy to w ogóle działa?

-TanieGierki-
#7 Wielbiciel#

Witam,
Sprzedaje cyfrowe gry.
Przychodzę z pytaniem ponieważ chce zedytować swoje oferty by nie miały naliczanej stałej marży, ale by dostosowywały się do najtańszej oferty dla danego produktu i dawały cenę niższą. Żebym zamiast wystawiał coś za 100zł i zarabiał na tym sztywno 15 zł a druga oferta po mnie kosztuje już 120 zł, to oferta moja automatycznie by kosztowała jakieś 118 przez co nie traciłbym pieniędzy ale miał dalej najniższą cenę.

No i tu zaczynają się schodki, allegro udostępnia reguły cenowe, ale po stworzeniu takiej, chce ją podłączyć poprzez API do danej oferty a zakres cenowy już skrypt by mi wyliczał na podstawie ceny gry od dostawcy.
1 pytanie: Jak do danej oferty dodać poprzez API regułę cenową?

Potem jednak zauważyłem że dosłownie w każdej ofercie mojej allegro nie widzi najniższej ceny... Chociaż dosłownie dla danego produktu są 2 albo 3 oferty od innych firm, które tak jak moja wystawia fv vat, więc nie rozumiem czemu allegro nie widzi tych cen, np w tych ofertach:
https://allegro.pl/oferta/cobra-kai-2-dojos-rising-pc-klucz-steam-12847462632
https://allegro.pl/oferta/street-fighter-30th-anniversary-collection-klucz-nintendo-switch-automat-1...
Stąd moje 2 pytanie:
Czy jest sens w ogóle robić to poprzez reguły cenowe allegro jak i tak te reguły nie widzą najniższych cen?

I dlatego dochodzimy do końcowego pytania:
Czy poprzez API jestem w stanie po prostu pobrać wszystkie oferty dla danego produktu? Skrypt by sobie to przefiltrował bo niestety dużo osób sprzedaje po prostu konta z grami pod przykrywką "giftów" 🤣 za połowę ceny takiego klucza więc nie chcę sobie porównywać oferty z produktem za który płacę np. 150 zł, oferty z kluczami na allegro są za 190-200zł, a oferty z kontami za 50-90zł.

Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji? Najbardziej by mnie interesowała opcja po prostu pobrania info(nazwa+cena) wszystkich ofert dla danego produktu i sobie potem poprzez API zedytowania raz dziennie wszystkie oferty, jest coś takiego możliwe z Allegro API?

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0