anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kradzież zdjęć w ofercie na Allegro

mwhelena
#8 Zapaleniec#
2 maja 2025 r. informowałam przez formularz, bezpośrednio pod ofertą z przywłaszczonymi zdjęciami, że właściciel konta na Allegro z ofertą:

ukradł/przywłaszczył moje zdjęcia z mojego ogłoszenia na Allegro Lokalnie https://allegrolokalnie.pl/oferta/kamera-monitoringu-sygonix-3g-gsm-wifi-hd-sim 
Ukradł też większość opisu. Otwarcie zatem złamał zapisy prawa autorskiego i praw pokrewnych - ściganych z urzędu.

W zgłoszeniu do Allegro przesłałam zdjęcia oryginalne do ewentualnej analizy/porównania.

Czy coś się z moim zgłoszeniem dzieje? Do chwili obecnej nie mam sensownej żadnej informacji zwrotnej a ogłoszenie z ukradzionymi/przywłaszczonymi zdjęciami dalej jest przez Allegro opublikowane.
oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

mwhelena
#8 Zapaleniec#

Niekomfortowa??? Łamane jest prawo! INSTRUKACJA??? To ty się skontaktuj - przekaż sprawę. Po to tu jesteś a powzięłaś informację o przywłaszczeniu. Ja już wysłałam i oryginalne zdjęcia i informację, że nie dodawałam niczego do katalogu. I co? CISZA i usiłowanie zbycia mnie. Allegro, przepraszam za sformułowanie, wypięło tyłek. Tak ten wasz program ochrony działa.

oznacz moderatorów

bianczun
#7 Wielbiciel#

"skontaktuj się z zespołem", "przekazałam do dalszej weryfikacji" za chwilę będzie "zrób dwa przysiady", "a teraz stań na głowie" No jakaś komedia 🙂

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@mwhelena Sandra skierowała Cię do przesłania tej informacji przez dedykowany formularz, ponieważ jako właścicielka praw ty jesteś uprawniona do zgłoszenia sprawy. Do weryfikacji potrzebne jest też przesłanie stosownej dokumentacji, którą dysponujesz Ty. Nikt nie "olał sprawy" ani nie usiłował Ciebie zbyć. Informowaliśmy jedynie o krokach koniecznych do wykonania po Twojej stronie, jednocześnie zajmując się sprawą z naszej strony w miarę naszych możliwości i uprawnień jako moderatorów. 

Twoje zgłoszenie jest już weryfikowane przez zespół opiekujący się WOP. Kolejne informacje w tej sprawie jak i wynik weryfikacji zostanie Ci przekazany bezpośrednio mailowo. 

Prosiłabym także zarówno Ciebie jak i @bianczun o zachowanie kultury wypowiedzi na forum oraz w stosunku do moderatorów. Rozumiem, że niektóre sprawy mogą budzić emocje, jednak takie wypowiedzi, jakie mogliśmy obserwować w tym wątku, nie przybliżają rozwiązania sprawy oraz nie wnoszą w nią niczego konstruktywnego. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mwhelena
#8 Zapaleniec#

" jako właścicielka praw ty jesteś uprawniona do zgłoszenia sprawy."

A możesz napisać coś, czego jeszcze nie wiem?

"Nikt nie "olał sprawy" ani nie usiłował Ciebie zbyć."

Sprawa trwa 7 dzień. 7 dzień jestem zbywana. Przeczytaj własną wypowiedź powyżej, którą PRZEREDAGOWAŁAŚ post factum, czyli po mojej wypowiedzi. Wam trzeba cały czas patrzeć na ręce.

Przypominam: wysłałam oryginalne zdjęcia (wszystkie a nie tylko ukradzione), wysłałam WSZYSTKIMI kanałami zgłoszenie a w odpowiedzi słyszę komunały i kocopoły. ŻADNEJ odpowiedzi poza mydleniem oczu ukierunkowanym na przeciągnięcie sprawy w czasie. Zapewne aż "oferent" sprzeda kamery. Bo jedną już sprzedał...

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@mwhelena jak już pisałam, odpowiedź otrzymasz mailowo bezpośrednio od zespołu, który weryfikuje Twoje zgłoszenie. 

Moja wypowiedź nie była przeredagowywana post factum. Może pomyliłaś moją ostatnią wypowiedź z jakąś inną, wszystkie są w niezmienionej formie dostępne w tym wątku, wystarczy cofnąć się do pierwszej strony 😉 

Ponawiam też prośbę zawartą w ostatnich dwóch zdaniach mojej poprzedniej wypowiedzi 🙂

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mwhelena
#8 Zapaleniec#

"Ponawiam też prośbę zawartą w ostatnich dwóch zdaniach mojej poprzedniej wypowiedzi"

O co konkretnie mnie prosisz? Żebym nie pisała prawdy o parodii "weryfikacji"?

Przecież ta trwająca już 8 dzień od zgłoszenia "weryfikacja", w tak prostej sprawie, to ordynarna wymówka, to prawda. Prawda "budzi emocje"?

Pytanie, co konkretnie, poza przeciąganiem sprawy do chwili naliczenia prowizji ze sprzedaży kamery, tą celową zwłoką chce Allegro jeszcze uzyskać...?

oznacz moderatorów

mwhelena
#8 Zapaleniec#

Mamy 10 dzień od zgłoszenia. Jaki jest status "weryfikacji"?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Zerowy @mwhelena zgłoś reklamację na opieszałość serwisu ale jak pisałem zgoda na wykorzystanie treści zamieszczanych na serwisie jest domniemana wraz z akceptacją regulaminu raczej nic nie ugrasz ... liczą że dasz se siana 

oznacz moderatorów

mwhelena
#8 Zapaleniec#

Ale ja nie "daje se siana". Ta interwencja (na "forum"), to dopiero preludium.

oznacz moderatorów