Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ostrzegam przed zakupem tworów od sprzedawcy [edycja] . Zakupiłam mikser kt został wysłany zepsuty. Po odesłaniu w celu reklamacji sprzedawca jej nie uznał definiując usterkę . Paczki i miksera nawet nie odpakował . Tak jak była zapakowana tak wróciła spowrotem . [edycja] , tak samo wiele negatywnych opini widnieje na stronie Allegro pod tym sprzedawcą . Dziwię się że sama firma Allegro pozwala na sprzedaż takim **piiip**kim firmą na swojej platformie .
@marry_r Masz prawo do powtórnej reklamacji, jest takie coś jak dyskusja z pomocą Alelgro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
Też czuję się zawiedziona po współpracy z tym sprzedawcą. Kupiłam u niego bieżnię, która niestety przestała działać już po około trzech godzinach. Zamiast zwrócić mi pieniądze, sprzedawca odesłał naprawiony sprzęt, na który obecnie czekam. Mam też spore wątpliwości co do oryginalności produktu, bo nie było fabrycznego opakowania, a sama bieżnia zepsuła się naprawdę szybko.
Robię zakupy na Allegro od 14 lat i do tej pory nie miałam żadnych problemów z wadliwym sprzętem ani reklamacjami. Najwyraźniej tym razem trafiłam wyjątkowo pechowo. Widzę jednak, że w sieci jest sporo podobnych opinii, więc mam nadzieję, że przy większej liczbie zgłoszeń UOKiK przyjrzy się temu bliżej. Gdybym wiedziała, że Allegro nie weryfikuje tak dokładnie wszystkich sprzedawców, na pewno dwa razy bym się zastanowiła przed zakupem. Niestety, póki co nie mam ani sprawnej bieżni, ani zwróconych pieniędzy, i nie mam pojęcia, jak długo to jeszcze potrwa.
@4nt45h Allegro nie jest sądem, ani urzędem. Nie może dowolnie ograniczać dostępu do prowadzenia sprzedaży.
Może allegro nie jest sądem, ale jeżeli zgłaszasz że ktoś sprzedaje podróbki to blokują sprzedawcę, więc dlaczego nie mogą zablokować oszusta. Firma [edycja] w pierwszej przesyłce wysyła uszkodzone urządzenia po zwrocie, następnie karze przechodzić przez reklamację firmy transportowej, mimo że to oni wysłali zepsute urzadzenie, po czym przeciąga reklamację tak, że mija czas na ocenę sprzedającego. Wysyła sie im potwierdznie że przesyłka została przez nich odebrana a oni przez tydzień twierdzą, że przesyłka jest jest w nadaniu. Ja od 9 miesięcy nie mogę doprowadzić do zwrotu kosztów dwukrotnie wysłanego uszkodzonego piekarnika pomimo pomocy allegro.
@barnaaba odróżniaj działania serwisu chroniące swój interes od praw konsumentów
działaj zgodnie z przepisami - masz rzecznika praw konsumentów, inspekcję handlową
paranoja serwisu do pokazywania najniższych cen, produktyzacja i wymóg ukrywania istotnych informacji o ofercie (cenzura) prowadzi do takich sytuacji
kupujący na allegro nie może odróżnić towarów pochodzących bezpośrednio z kanałów oficjalnej dystrybucji producenta, od towarów z szarego importu lub z wyprzedażowych nadwyżek leżaków magazynowych, czy też zwrotów, bo serwis każe to ukrywać lub zabrania o tym pisać bezpośrednio w ofercie
Dokładnie jestem tego samego zdania. Allegro nie powinno tolerować takich zachowań lub brać pełną odpowiedzialność skoro nie widzą w tym problemu.
Sto osób straciło sprzęt sądząc po komentarzach. 100 osób razy około 500 zł robi się pokażna suma.
Jako że google prowadzi do tego tematu to również proszę omijajcie [edycja] z daleka. Zostałem oszukany jak i teraz okradziony z pilota, którego mieli wymienić. Zero odzewu i wysyłają fałszywe linki do inpostu 😞