anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

3 wygrane licytacji u jednego sprzedawcy - łączenie przesyłki

mayday_06
#9 Pomysłodawca#

Wygrałem dzisiaj 3 aukcje u tego samego sprzedawcy na Allegro Lokalnie. Przedmioty wylicytowałem po 3 zł za sztukę. Spokojnie zmieszczą się w paczkomacie gabaryt C.

Jednak nie widzę abym mógł połączyć wszystko w jedną wysyłkę. Nie mogę połączyć wszystkiego w jedną przesyłkę z licytacji?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Kontaktujesz się ze sprzedawcą i razem ustalacie koszt dostawy całości oraz formę dostawy . Potem robisz przelew na jego konto i czekasz na dostawę.

oznacz moderatorów

mayday_06
#9 Pomysłodawca#

to nie jest rozwiązanie oficjalne przez Allegro, równie dobrze mogę zamówić wszystko za wysyłką pobraniową

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Jak chcesz tańszą etykietę mieć to za jeden przedmiot płacisz normalnie, reszta na konto. Ewentualnie płacisz za wszystkie normalnie, a on zwraca Ci za 2 przesyłki, tylko wtedy nie ma możliwości systemowo, musi na konto. Jest jeszcze inna możliwość. Może wystawić jedną zbiorczą ofertę KUP TERAZ za wylicytowana cenę... Ogólnie trzeba się z nim dogadać i do jakiegoś porozumienia dojdziecie. Portal ma gdzieś ten problem. 

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

jak za kup teraz? przecież z tego i z tego prowizje będzie miał naliczoną czy nie ??

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Nie, tam prowizja jest dopiero po opłaceniu (z wyjątkiem oczywiście odbioru bez przedpłaty) I nie ma prowizji za koszty przesyłki. Czyli licytacje zostaną wtedy anulowane, a prowizje naliczą do KUP TERAZ. 

oznacz moderatorów

firmakrzak
#11 Animator#

Jeśli sprzedający miał w aukcjach opcję "odbiór osobisty - przedpłata" to można opłacić 2 przesyłki bez wysyłki.

oznacz moderatorów

mayday_06
#9 Pomysłodawca#

a w sumie przepłacę tylko 11 zł za wszystko z 3 licytacji, większa pewność do reklamacji, nie będę kombinował już

oznacz moderatorów