Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Piszę to jako przestrogę dla innych.
Skuszony dobrą ceną na aparat fotograficzny postanowiłem dokonać zakupu z "ogłoszenia" czego nigdy nie robię (na allegro jestem od 18lat) podczas kontaktu telefonicznego sprzedający oznajmił mi że to cena bez VAT i jak taka mi odpowiada najpierw muszę zapłacić fakturę ( którą sprzedający wysłał mi na emaila)
Nie wiem gdzie ja miałem wtedy głowę, chyba w du... bo po miłej wyczerpującej i na poziomie rozmowie opłaciłem tą fakturę 🤦 mało tego chcąc być pożądnym kupującym wysłałem sprzedającemu potwierdzenie przelewu (ja pier.... ) i wtedy kontakt zaczoł słabnąć, po 24h się urwał.
Dowody tej niedoszłej transakcji jakie posiadam to kilka zrzutów ekranu z rozmowy na allegro lokalnie, dwa emaile i dwa smsy no i nr konta bankowego na które SAM przelałem pieniądze.
Nie zgłosiłem tego na policję bo nie wierzę żeby to miało sens, tzn pewnie to będzie trwało latami...
Zgłosiłem i opisałem tą sytuację kilka dni temu do allegro ale nie dostałem żadnej odpowiedzi (może coś źle zrobiłem) zresztą, jestem zły na siebie i na oszusta! Czuję się bezśilny...
@barkowx czy dotyczy to innego Twojego konta? Ostatnie zamówienie z Lokalnie na koncie, z którego piszesz jest z lutego 2024 roku.
@la_nika czytanie ze zrozumieniem 😉 zapłata poza allegro
Tak, wbrew logice i doświadczeniu dokonałem zakupu poza allegro.
Sprzedający pewnie ukradł konto...
@barkowx przykro mi, ale jeśli zakup był poza Allegro, nie możemy pomóc.
Zablokowaliśmy to konto.
@Client:44052296 dzięki! Rzeczywiście: "dowody tej niedoszłej transakcji".
To jest długa niedziela 😉
@barkowx zgłoś na policję!
@barkowx a to był może canon?
Czyżby jakiś zbieg okoliczności 🤔
To był sony a6700 + dwa obiektywy
Nie bardzo rozumiem. Co nas obchodzą twoje prywatne zakupy poza Allegro. Po co piszesz tutaj?
@Client:131016720 Napisał po to, żeby ostrzec właśnie ciebie i innych takich jak ty, że zakupy z linków i z różnych dziwnych ofert tak się właśnie kończą. Szkoda że to do ciebie nie dotarło, ale miejmy nadzieję że kiedyś zrozumiesz...
Czytasz że zrozmieniem nauczyli cię tego w szkole 😂