anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro lokalne kupujący chciał zwrócić towar teraz brak z nim kontaktu ci teraz?

MAMY ROZWIĄZANIE!
gkamil90
#8 Zapaleniec#

Kupujący chciał zwrócić niby uszkodzony towar.

Po mojej odpowiedzi o wysłanie towaru do weryfikacji, kupujacy nie odpisuje brak kontaktu czas na zwrot sie skończył co teraz?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
br.
#21 Demiurg#

@gkamil90  Możesz mieć problem.  Kupujący zgłosił reklamację towaru.  Powinieneś w ciągu najpóźniej 14 dni od zgłoszenia reklamacji zawiadomić klienta że odrzucasz zgłoszoną reklamację ponieważ nie otrzymałeś reklamowanego towaru do sprawdzenia.

Brak twojej odpowiedzi w wymaganym terminie będzie rozumiany jako uznanie reklamacji.

oznacz moderatorów
gkamil90
#8 Zapaleniec#

Dziś mija ostatni dzień 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

No to pisz maila teraz (Centrum Wiadomości).  To było zwykłę zawiadomienie czy dyskusja  Allegro?  Jeśli dyskusja to trzeba napisać formułkę w dyskusji, jeśli prywatna korespondencja to zawiadomienie tez prywatne ale mailem, pisemnie.

oznacz moderatorów
gkamil90
#8 Zapaleniec#

Tak dyskusja allegro, jak powinna wyglądać ta formułka?

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

No przecież napisałem:  Uprzejmie informuję że mimo moich próśb o zwrot reklamowanego towaru do sprawdzenia kupujący dotychczas nie zwrócił reklamowanego towaru.

Zawiadamiam że odrzucam zgłoszoną reklamację w całości ponieważ w takiej sytuacji  nie mam mozliwości sprawdzenia zasadności reklamacji.

oznacz moderatorów
gkamil90
#8 Zapaleniec#

Dzięki wielkie 

oznacz moderatorów