anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Lokalnie a ochrona kupującego

hrabonszcz89
#1 Nowicjusz#

Cześć wszystkim.

W jaki sposób kupujący na Allegro Lokalnie jest zabezpieczony przed oszustwem ze strony Sprzedającego? Pytam ponieważ jeden z potencjalnych kupców mojego przedmiotu za kilkaset złotych próbował mnie namówić na zakup poza Allegro motywując to tym, że się boi, że jak kupi towar, to mogę mu go po prostu nie wysłać. Wiem, brzmi jak nonsens, ale jak to w rzeczywistości działa?

Dzięki z góry za porady.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

xyz96
#21 Demiurg#

Na Allegro Lokalnie kupujący jest zabezpieczony przed oszustwami Programem Ochrony Kupujących; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/program-ochrony-kupujacych/w-czym-pomoze-mi-program-ochrony-...

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@hrabonszcz89 Przekręt. Użyj logiki. Sokoro teoretycznie nie jest zabezpieczony na Allegro ( gdzie działa program ochrony kupujacych) to dlaczego bardziej bezpieczna byłaby transakcja poza Allegro gdzie go nie ma?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@hrabonszcz89 Bardziej to wygląda tak, jakby to on się bał, że będziesz mógł podjąć jakieś oficjalne kroki już po tym, gdy zrobi Cię w balona😂

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

od razu czarne scenariusze sprzedający być może tylko nie chce sprzedawać przez allegro gdzie wszystko jest widoczne i śledzone przez np.urząd skarbowy a niektórzy wolą tego unikać .wiele razy tak kupowałem rzeczy od obcych osób i tylko jeden poszedł siedzieć

oznacz moderatorów

Knowhere
#21 Demiurg#

@mwmonety Przecież to potencjalny kupujący namawiał sprzedającego na transakcję poza allegro. Nie doczytałeś?😏
No nie mów mi, ze kupujący boi się skarbówki, która teoretycznie może zobaczyć co kupił😂

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@Knowhere no ok. mam takich wielu co wolą poza allegro bo wiedzą że mogą kupić taniej o co najmniej koszt prowizji 

oznacz moderatorów