anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro lokalnie odzyskanie pieniędzy

Client:137605914
#1 Nowicjusz

Cześć 

Mam pytanie… zakupiłem na allegro lokalnie konsole Nintendo i zapłaciłem blikiem 500 zł( zrobiłem to przez stronę allegro lokalnie). Pobrało mi tą kwotę z konta ale oferta dalej jest aktualna i sprzedający twierdzi że nie dostał żadnych pieniędzy. Przy kupowaniu pokazało mi błąd ale pieniądze pobrało a oferta dalej się wyświetla. Co mam teraz zrobić by odzyskać pieniądze . Bo w zakładce kupione nie pokazuje mi że w końcu kupiłem tą konsole a pieniędzy na koncie nie ma .

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:137605914 czy możesz pokazać nam link do oferty, z którego skorzystałeś? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:137605914 Jeśli znalazłeś ofertę na 0LX lub marketplace FB a następnie dostałeś "link do allegro" to niestety ale zostałeś oszukany.

Link nie prowadził do Allegro Lokalnie tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro.

BLIK który podałeś i potwierdziłeś został użyty do wypłaty gotówki w bankomacie lub zakupu kryptowawalut - sprawdź potwierdzenie tej płatności czego dotyczy.

Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety się nie nastawiaj bo w praktyce będzie to graniczyło z cudem.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#16 Inspirator

LUDZIE!!! czytajcie co potwierdzacie w bliku...
Tam jest napisane czy to zakup na allegro albo zakup kryptowalut czy wypłata w bankomacie.

oznacz moderatorów