Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, wygrałam licytację na Allegro lokalnie, od razu zapłaciłam za towar, który mimo upływu kilku dni nie dotarł, nie było też informacji od Sprzedającego, że nadał paczkę. Przypomniałam się w wiadomości i otrzymałam informację, że Sprzedający sprzedał licytowany przeze mnie przedmiot na innej grupie niż Allegro i odeśle mi pieniądze. Nie jest to rozwiązanie satysfakcjonujące, gdyż zależało mi na tym zakupie i uważam za nieuczciwe takie zachowanie. Czy istnieje możliwość dochodzenia swoich praw?
Z góry dziękuję za pomoc.
@blonia8 Tak niestety bywa na Lokalnie, nie ma tam systemu komentarzy, dlatego sprzedawcy sobie na to pozwalają. Możesz otworzyć Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE i poprosić w niej o interwencję pracownika Allegro, ale on nie zmusi sprzedawcy do wydania towaru. Możesz też sądownie domagać się wydania rzeczy - została zawarta prawnie wiążąca umowa.
@blonia8 Możesz się domagać wysyłki, umowa sprzedaży, jeżeli nie wyśle nikt go do tego nie zmusi(nawet allegro), możesz pójść do sądu i domagać się realizacji zakupu, lepiej się dogadać. Odda kasę a ty poszukaj i kup u innego, przykre ale mniej nerwów.😁
@blonia8, przykro mi, że finalizacja zakupu nie doszła do skutku. Widzę, że Sprzedająca zadeklarowała zwrot środków.