anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

allegro lokalnie - wysłana śmierdząca podróba zamiast oryginału

joannamadej666
#7 Wielbiciel#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Kupiłam Tierry Mugler Angel - miałbyc oryginał- przyjechała śmierdząca podróba, naprawde SMIERDZĄCA w prawdzie ładnie zapakowana niby oryginalnie , flakon tez Angel , ale ten z tych refill , więc sprzedający miał oryginalny flakon i wlał tam jakieś coś , nie wiadomo co , co nie ma nic wspólnego z tym zapachem, ale opakowanie w folii. Jaka szansa na odzyskanie pieniedzy za  śmierdziela ? Dodam iż pudełko było oryginalne, więc produkt otworzyłam , ale w środku już smierdziel a nie Angel....

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

az1rael
#21 Demiurg#

a sprzedający pisał że sprzedaje oryginał na aukcji?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zawsze masz prawo do złożenia reklamacji z tytułu rękojmi i najlepiej przez dyskusję:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE  tam opisz swój problem i jak masz argumenty są duże szanse, sprzedajacy musi się do tej reklamacji odnieś.

oznacz moderatorów

joannamadej666
#7 Wielbiciel#

ok, dzięki, a przy okazji czy takich sprzedających nie powinno się  od razu blokować? 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@LEW433 a powiedz mi na jakiej podstawie reklamację ktoś ma uwzględnić jeśli 1 cena była dużo niższa niż oryginał i 2 w aukcji na AL nic nie napisano że to oryginał? nie ma czegoś takiego jak okazja w handlu

oznacz moderatorów

joannamadej666
#7 Wielbiciel#

a co to ma za znaczenie jaka była cena? moze nietrafiony prezent i ktoś chce sie pozbyć.  Ja sprzedawałam złote pierścionki za bezcen bo chciałam się ich pozbyć. Nie wnikam czemu ktoś coś sprzedaje. Nie interesuje mnie dlaczego ktoś sprzedaje po kosztach.  To nie zmienia faktu że produkt który dostałam nie jest produktem który byl w ofercie. Na zdjęciu oferowanego produktu jest oryginał , ja dostałam podróbe, nawet kolor jest inny. Wiec jeśli otrzymuje towar niezgodny z opisem to chyba mam prawo reklamacji....  proste...

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@joannamadej666 a wiesz, że chińczyk potrafi skopiować wszystko? to AL jest masz obiekcje pytasz na zdjęciu jest opakowanie takie jak dostałaś? jeśli tak to nie ma się czego przyczepić jeśli obok nie ma zdjęcia flaszki z perfumą o kolorze oryginału nie ma możliwości uznania reklamacji z tytułu niezgodności z opisem jeśli tak jest bo kupującemu się wydawało, że coś jest oryginałem a sprzedawca nie napisał że to oryginał ani że to podróbka, co więcej jak nie jest chemikiem od perfum sam może nie wiedzieć czy to jest oryginał czy nie i nie odpowiada za to bo nie ma wiedzy fachowej oceniać np mógł te perfumy dostać tak jak wystawił jako nieudany prezent i nic z tym nie zrobisz, natomiast cenę za połowę rynkowej to i dużo poniżej innych ofert jak zobaczyłaś to światełko się powinno zapalić, że coś jest nie tak

oznacz moderatorów

joannamadej666
#7 Wielbiciel#

na zdjęciu sprzedawcy jest zdjęcie flaszki  piękny niebieski oryginał  (taki miałam otrzymać) , do mnie przyjechał zielony smierdzący  szajs.......    ale  po tym jak dzisiaj zatrułam  życie sprzedającemu  smsemi telefonami i wiadomościami na allegro, odpisał że przepraszają i mam odesłać produkt i zwrócą mi kase.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czyli warto, a nie zaraz się poddawać i nie "denerwować" jaśnie pana sprzedawcę.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@az1rael Nie napisałem jak ma ją rozpatrzyć, uznać czy nie! kupujący ma zastrzeżenia do zakupu i opis był że jest oryginalny a czy jest czy nie?

oznacz moderatorów

Client:109199213
#12 Orędownik#

Witaj, @joannamadej666 .

Jak już pewnie się zorientowałaś, na forum o nazwie "Dla Kupujących" odpowiadają prawie wyłącznie sprzedawcy. Niektórzy z tych sprzedawców to właśnie handlarze podrabianymi perfumami. Łatwo ich rozpoznać po napastliwym tonie i powtarzaniu w kółko tych samych bredni: a to o niemożności stwierdzenia, że na aukcji był wystawiony oryginalny produkt, a to o zbyt niskiej cenie i chciwości kupujących. Za chwilę dowiesz się, że powinnaś włączyć myślenie przed zakupem, a tak w ogóle to sama jesteś sobie winna, że sprzedawca wcisnął Ci ordynarną podróbę.

Na szczęście w takich przypadkach możesz wnioskować o rekompensatę z programu Allegro Protect. Zwykle żeby złożyć wniosek o odszkodowanie trzeba odczekać dwa tygodnie od zakupu, ale w ewidentnych przypadkach Allegro może ten czas skrócić. Zapoznaj się z warunkami i złóż wniosek o rekompensatę. Informacje znajdziesz tutaj: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/allegro-protect/co-zrobic-aby-otrzymac-rekompensate-w-ramach... 

oznacz moderatorów

joannamadej666
#7 Wielbiciel#

DZIĘKUJĘ , rzeczywiście wszystko się zgadza jeśli chodzi o komentarze na tym forum 🙂 że ta ja jakaś nieudolna jestem...... i sama sobie winna ..... pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję

oznacz moderatorów