anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Protect, a odbiór osobisty - pytanie

MAMY ROZWIĄZANIE!
Nasia_yo
#1 Nowicjusz#

Witam, jestem użytkownikiem Allegro Smart. Znalazłam jeden produkt na platformie Allegro Lokalnie, nie kupowałam wcześniej niczego od osoby prywatnej na tej stronie. Chciałabym zakupić produkt właśnie przez Allegro Lokalnie, tylko zakup jest już znacznej wartości - 2000PLN+, mowa o telefonie. Niemniej, sprzedający mieszka dość blisko - stąd chciałabym uniknąć przesyłki i osobiście wybrać się po produkt, aby go odebrać, ewentualnie obejrzeć.

Moje pytanie brzmi - jeśli po powrocie do domu, okaże się że produkt ten jest uszkodzony / odbiega od opisu aukcji w trakcie jego sprawdzania etc; czy zakup nadal jest objęty Allegro Protect, mimo osobistego odbioru produktu? Nigdy nie kupowałam nic przez Allegro o takiej wartości, stąd wynika moje pytanie.

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Nasia_yo Zgodnie z artykułem

Kiedy nie skorzystasz z Allegro Protect: 
  • Sprzedaż odbyła się poza Allegro (na przykład, jeśli kupisz przedmiot pomimo przegranej licytacji).
  • Nie przestrzegasz zasad Allegro i/lub masz nieopłacone należności wobec serwisu.
  • Otrzymasz inne środki, które rekompensują stratę związaną z przedmiotem objętym Allegro Protect (na przykład zwrot pieniędzy od sprzedającego lub rekompensatę z ubezpieczenia karty kredytowej).
  • Sprzedający otrzymał od Ciebie zapłatę gotówką przy odbiorze osobistym przedmiotu.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Nasia_yo
#1 Nowicjusz#

Chcę dokonać zakupu przez allegro, jednak pojechać i odebrać produkt osobiście. O to chodzi w moim pytaniu - zakup odbyłby się przez platformę. Ale bez organizacji przesyłki kurierem, gdyż pojechałabym po odbiór osobisty produktu.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Nasia_yo W mojej poprzedniej wypowiedzi wskazałam powody, dla których nie można ubiegać się o Allegro Protect. Jedną z nich jest płatność gotówką przy odbiorze osobistym. Jeśli zapłacisz przez platformę i odbierzesz osobiście, nie powinno być problemu. (w przypadku problemu transakcyjnego)

Pamiętaj jednak, że każdy przypadek Allegro Protect i problem transakcyjny jest rozpatrywany indywidualnie i jest inny. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów