Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jestem użytkownikiem Allegro Smart. Znalazłam jeden produkt na platformie Allegro Lokalnie, nie kupowałam wcześniej niczego od osoby prywatnej na tej stronie. Chciałabym zakupić produkt właśnie przez Allegro Lokalnie, tylko zakup jest już znacznej wartości - 2000PLN+, mowa o telefonie. Niemniej, sprzedający mieszka dość blisko - stąd chciałabym uniknąć przesyłki i osobiście wybrać się po produkt, aby go odebrać, ewentualnie obejrzeć.
Moje pytanie brzmi - jeśli po powrocie do domu, okaże się że produkt ten jest uszkodzony / odbiega od opisu aukcji w trakcie jego sprawdzania etc; czy zakup nadal jest objęty Allegro Protect, mimo osobistego odbioru produktu? Nigdy nie kupowałam nic przez Allegro o takiej wartości, stąd wynika moje pytanie.
Dziękuję za pomoc, pozdrawiam
@Nasia_yo Zgodnie z artykułem:
Chcę dokonać zakupu przez allegro, jednak pojechać i odebrać produkt osobiście. O to chodzi w moim pytaniu - zakup odbyłby się przez platformę. Ale bez organizacji przesyłki kurierem, gdyż pojechałabym po odbiór osobisty produktu.
@Nasia_yo W mojej poprzedniej wypowiedzi wskazałam powody, dla których nie można ubiegać się o Allegro Protect. Jedną z nich jest płatność gotówką przy odbiorze osobistym. Jeśli zapłacisz przez platformę i odbierzesz osobiście, nie powinno być problemu. (w przypadku problemu transakcyjnego)
Pamiętaj jednak, że każdy przypadek Allegro Protect i problem transakcyjny jest rozpatrywany indywidualnie i jest inny.