Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy w przypadku zakupu telefonu na allegro lokalnie mogę się ubiegać o zwrot 100% wpłaty w przypadku gdy sprzedający przestanie opłacać abonament a telefon zostanie zablokowany przez operatora po numerze IMEI? W opisie aukcji nie było informacji że sprzedający spłaca raty, tylko informacja że „kupiony w Orange” Jakie są ramy czasowe takiego zgłoszenia? Czy jeżeli blokada nastąpi rok od zakupu jest możliwość skorzystania z allegro protect?
Chyba lepiej powołać się na niezgodność z umową i zwrócić. Taka umowa w myśl prawa jest nie ważna. Ja bym już dyskutowała. Blokada telefonu to tylko część tego co może Cię spotkać. Ludziom po takie telefony potrafiła przychodzić policja i zabierać, tłumacz się potem z zarzutu paserstwa. Ja bym już dyskusję odpalała domagając się zwrotu i niech ten telefon sobie zabiera. Dopóki nie spłaci wszystkich rat telefon jest własnością operatora, nie ma prawa sprzedać cudzej własności. A o braku spłat sieci nie informują na sprzęty, więc potem niespodzianka znienacka.
Cześć, @martin202. W ramach Allegro Protect możesz ubiegać się o rekompensatę w ciągu 2 lat od zakupu. Opisana sytuacja również podlega możliwości skorzystania z Allegro Protect.
no ciekawe co mogło oznaczać kupione w Orange mhm no brak wszelkiej logiki w myśleniu
Przecież można w orange kupić za gotówkę. Owszem można się było domyślić ale realnie jest różnica między kupnem, a wzięciem na raty. A tak na dobrą sprawę lepiej wziąć sobie tez na raty. Brałam po nowym roku 3 telefony. Ze 20% drożej niż to co na Allegro znalazłam ale teraz śpię spokojnie, policja nie zapuka, nikt go nie zablokuje. W dodatku 20 ratek 0% i potwierdzenie umowy przez profil zaufany w banku, nawet na żadne decyzje nie musiałam czekać. A idę o zakład, ze te najtańsze z Allegro i tak takie nowe i bez wad by nie były...
@martin202 A po co kupować taki telefon? Ramy czasowe to taki sam czas jak na reklamację 2lata, a w dyskusji jakie były ustalenia albo są? żeby złożyć wniosek to dyskusja po 14dnaich odznaczona jako nierozwiązana.
No rozumiem, że jeśli ktoś sprzedaje telefon którego nie wolno mu sprzedać to jest wystarczająca wada
@martin202 jak masz na to dowody to umowa jest nieważna
@martin202 Nie, nie możesz tak po prostu składać sobie wniosku do Allegro Protect. Musisz najpierw udowodnić że przedmiot ma wady, na przykład niespłacony kredyt. Ale jeśli sprzedający już spłacił to wady nie ma.
A jak rozpocząć dyskusję to już domena Lwa, nie bedę mu wchodził w kompetencję.
Dowcip się wyostrzył ci.😛
Dzięki, to ładnie ze zauważyłeś 😁