Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego brak płatność przelewem tradycyjnym na allegro lokalnie?
@Dankan1313 z powodów bezpieczeństwa 😄
to powoduje trudności dla sprzedających na Allegro Lokalnie.
Nie z powodu bezpieczeństwa
@Dankan1313 nie, to jest dla bezpieczeństwa i wygody sprzedających, przelewy szły długą, były błędne tytuły, oferty się wznawiały po 5 dniach, był bałagan, kupujący kupowali oferta znikała a wysyłali podrobione maile o płatności, na dziś tego nie ma, kupujesz - płacisz od razu - oferta znika !!! Dobra zmiana, sami sprzedawcy o to prosili 🙂 załóż se konto bankowe są darmowe i płać od razu 🙂
Dla mnie to duży problem 🥺 . Po prostu jestem wykluczona z grona kupujących na allegro lokalnie. Dotąd nie było problemu , rano wysyłałam kasę , po południu była księgowana . Raz nie przeszła , ale bez problemu rozwiązaliśmy problem ze sprzedającym . Szkoda trochę że nie mogę już tu kupować ... aczkolwiek " mam pomysła" ! 😁
@Dankan1313 wczoraj ta metoda płatności została usunięta z Allegro Lokalnie. Wciąż za zakupy można zapłacić kartą, BLIKIEM lub szybkim przelewem. Przelewy tradycyjne księgują się dłużej, czasami nawet siedem dni, a to powoduje trudności dla sprzedających na Allegro Lokalnie.
Płaciłem kilka lat, bez problemu.
Jakie powoduje trudności dla sprzedających na Allegro Lokalnie.
Płaciłem rano,a wieczorem płatność zakończona.
@Dankan1313 płatności przelewem tradycyjnym księgują się znacznie dłużej, niż inne metody płatności. Obecnie dla zamówień w ofertach kup teraz oczekujemy płatności od razu, a automatyczne anulowanie zamówienia w przypadku braku płatności dla ofert z licytacją to 3 dni. Przelewy tradycyjne księgują się dłużej, dlatego nie są już dostępne na Allegro Lokalnie.
Płaciłem rano a wieczorem płatność przelewem tradycyjnym była zakończona.
Proszę czytać ze zrozumieniem.
Klamka już zapadła nie cofniesz tej zmiany, tak zadecydowało Allegro (były również wcześniej informacje na ten temat w różnych wątkach).
Nie pomagasz
Bo nie ma w czym pomóc. Taką decyzję podjęło Allegro na podstawie statystyk i feedbacku, od której nie ma już odwrotu.
Wszyscy jesteście zadowoleni z decyzji allegro.
Nikt nic nie mówi o zadowoleniu, opieram się na faktach a fakt jest taki że Allegro z wiadomych tylko sobie powodów usunęło tą formę płatności.
@Dankan1313 Ktoś sobie tak wymyślił i nic nie wskórasz, odpowiedź jak taka a nie ze możesz płacić BLIKiem itd, nie podoba się nie kupuj tak myślą, i tak mają kupujących w poważaniu.
Najlepsze jest to że sprzedający nie wiedział że brak płatność przelewem tradycyjnym
Czy jesteście zadowoleni z decyzji allegro