anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co moge zrobić jeśli oszukali mnie na Allegro lokal?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:106217731
#8 Zapaleniec#

Więc tak ,kupiłem konto na Allegro lokal na fortnite, osoba sprzedała mi konto, konto które dostałem nie było zgodne z opisem. Tak najpierw myślałem po czym dowiedziałem się że w opisie który był naprawdę długi jest zmianka o tym że konto jest puste a konto które zdjęcia są pokazane na ogłoszeniu to tylko taka podpucha by kupywać za tak niską cene. Nie wiem jak odzyskać pieniądze dlatego proszę o jakąś podpowiedz.

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:106217731 daj link do oferty . Ale jak sam przyznales nie przeczytałeś całości więc pretensje powinieneś też do siebie.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Da rade coś zrobić czy już za późno?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Masz zakup tu: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione

złóż reklamację, na niezgodność z opisem przez otwarcie dyskusji: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Już zgłosiłem reklamacje czy to podziała czy mam zgłaszać to bankowi?

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Zgłoszenie do banku nic nie da. 
Otwórz dyskusję i zgłoś reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową. 
Zaznacz że to co otrzymałeś jest niezgodne z treścią oferty a ta jest skonstruowana w taki sposób aby celowo wprowadzić w błąd. 

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za pomoc , jeszcze zapytam ile około czeka się na odpowiedź Allegro?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Jakie konto bankowe, co do tego ma bank?

oznacz moderatorów
Monika__L
#16 Inspirator#

Opis był przecież dobry

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Dostałem cos innego niz z całego opisu i zdjęć  a sugerowałem się najbardziej zdjęciami, dostałem zwykle startowe konto.

oznacz moderatorów
musashi2007
#13 Ambasador#

@Monika__L Opis ma zawierać informacje o sprzedawanym przedmiocie, a nie opisywać coś co nie jest związane z ofertą. A tu mamy elaborat o koncie, które ostatecznie nie jest przedmiotem sprzedaży?
Wg regulaminu, jeżeli dobrze kojarzę, zdjęcie ma przedstawiać oferowany przedmiot.

"Moje Porsche ma naprawdę mały przebieg, nigdy nie było u mechanika, wiążą się z nim niezapomniane chwile bla, bla, bla. Jeździłem nim tylko po dywanie. Cudownie było przeżywać przygody za sterami mojego bolidu i czuć tę moc i siłę mojego cacka. Nie sugeruj się zdjęciami.
Kocham samochody i mój samochód jest przedłużeniem samego mnie. Dbam o niego i poleruję kiedy tylko tego wymaga. Mój samochód jest niezastąpionym towarzyszem w podróży.
Z nim wszystko mi się udaje i nadaje on sens i cel memu życiu. Nigdy mnie nie zawiódł." 

No i dostajesz resoraka.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

W wiadomościach pisałem mu właśnie o tym ale on uważa że jest wzmianka o tym że to konto startowe. Oczywiście wiem że to po części moja wina że nie zauważyłam tej wzmianki, ale zależało mi na szybkim zakupie ponieważ chciałem pograć z kolegą, mimo wszystko to oszustwo i nie chce żeby innych ludzi też oszukał.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

A i jeszcze pisze że nie ma dowodów o tym że oferta oferuje co innego i że nie mam za co go zgłosić 

oznacz moderatorów
#21 Demiurg#

A w dyskusji broni się że opisywał swoje konto a nie te co sprzedaję 😆 tylko, że na samym początku wszystko popsuł pisząc O przedmiocie 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

Treść oferty ma opisywać sprzedawany przedmiot. 

oznacz moderatorów
#21 Demiurg#

Dzieciaki dobrze kombinują. Jeden myśli, że napiszę rozprawkę drugi , że co będę tyle czytał obejrzę sobie tylko obrazki  😆

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Napisałem wyżej że nie miałem zbyt czasu pozatym opis był ciągle o tym samym czyli o tym jaka ta gra cudowna albo że jego konto jest najlepsze.

oznacz moderatorów
musashi2007
#13 Ambasador#
"Fortnite Konto 284 Skiny, 232 Kilofy, 192 Lotnie, 290 Plecaków (SKIN GLOW)"

To jest nazwa oferty. @Client:106217731 Czy masz te rzeczy na zakupionym koncie?
Jeśli nie to dla mnie oczywiste jest, że otrzymałeś przedmiot niezgodny z opisem.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Nie dostałem i najprawdopodobniej nie dostanę, mogę w każdej chwili udowodnić to że nie ma na koncie nic co jest w nazwie czy w opisie czy na zdjęciach.

oznacz moderatorów