anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić gdy na allegro lokalnie kupiłem wadliwy przedmiot i nie uznano reklamacji?

Visor13
#3 Debiutant#

Witam, niedawno na allegro lokalnie nabyłem zestaw modeli. Po otwarciu zafoliowanego pudła okazało się, że niektóre części są tak szczątkowo odlane, że nie mogę skompletować modeli wedle uznania. Zgłosiłem sprawę sprzedającemu a ten na propozycję zwrotu odmówił twierdząc, że sprzedał mi pełnowartościowy towar. Po pokazaniu zdjęć wad poprosiłem  mediatora allegro o pomoc, założyłem dyskusję, złożyłem reklamację, zażądałem zwrotu kosztów i wyraziłem chęć odesłania wadliwego towaru. Sprzedający mimo oczywistych wad reklamację odrzucił, twierdząc, że wada jest nieznaczna. Części  wadliwe stanowiły kluczową część zestawu. Co w tej sytuacji mogę zrobić?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

br.
#21 Demiurg#

Jeżeli dyskusja Allegro ciągle trwa możesz zaznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną.  Z reguły w takiej sytuacji pojawia się propozycja złożenia wniosku o odszkodowanie z Allegro Protect.

Czy była już taka opcja?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@br.  jeśli była złożona reklamacja i sprzedający ją odrzucił, to Allegro raczej nie interweniuje😔

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Jeśli Allegro olewa Protect to należy najpierw złożyć  formalną skargę na zespół Protect poprzez formularz, a jeśli to nie pomoże należy wykorzystac wszystkie dostępne media do opisania krzywdy  jaka  spotkała użytkownika.

oznacz moderatorów