Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, niedawno na allegro lokalnie nabyłem zestaw modeli. Po otwarciu zafoliowanego pudła okazało się, że niektóre części są tak szczątkowo odlane, że nie mogę skompletować modeli wedle uznania. Zgłosiłem sprawę sprzedającemu a ten na propozycję zwrotu odmówił twierdząc, że sprzedał mi pełnowartościowy towar. Po pokazaniu zdjęć wad poprosiłem mediatora allegro o pomoc, założyłem dyskusję, złożyłem reklamację, zażądałem zwrotu kosztów i wyraziłem chęć odesłania wadliwego towaru. Sprzedający mimo oczywistych wad reklamację odrzucił, twierdząc, że wada jest nieznaczna. Części wadliwe stanowiły kluczową część zestawu. Co w tej sytuacji mogę zrobić?
Jeżeli dyskusja Allegro ciągle trwa możesz zaznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną. Z reguły w takiej sytuacji pojawia się propozycja złożenia wniosku o odszkodowanie z Allegro Protect.
Czy była już taka opcja?
@br. jeśli była złożona reklamacja i sprzedający ją odrzucił, to Allegro raczej nie interweniuje😔
Jeśli Allegro olewa Protect to należy najpierw złożyć formalną skargę na zespół Protect poprzez formularz, a jeśli to nie pomoże należy wykorzystac wszystkie dostępne media do opisania krzywdy jaka spotkała użytkownika.