anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

co zrobić z oszustwem ?

Client:125442878
#1 Nowicjusz#

Witam, dnia 16.11 postanowiłam zakupić telefon marki iphone modelu 14 pro max, jako iż było wystawione na allegro zakup wydawał mi się legitny, po zakupie oraz zapłaceniu za produkt moje zamówienie nie wyświetlało się w systemie oraz nadal go nie mogę znaleść w opcji „zamówienia”, z problemem zgłosiłam się do sprzedającego i nie uzyskałam żadnej odpowiedzi a na drugi dzień numer sprzedającego został usunięty. Bardzo proszę pilnie o pomoc ponieważ zostałam oszukana na 1000zl. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:125442878 Jeśli znalazłaś ogłoszenie na O.L.X lub marketplace fb i potem dostałaś "link do allegro" to zostałaś oszukana - link nie prowadził do Allegro tylko do fałszywej strony imitującej serwis allegro.

Możesz się zgłosić na policję ale pieniędzy niestety już nie odzyskasz.

Poza tym - serio? 14 pro max za 1000 zł i nie zapaliła się żadna lampka ostrzegawcza?

oznacz moderatorów

NipponShorty
#14 Krzewiciel#

@Client:125442878 Co zrobić? Zwracać większą uwagę na to co oglądasz w sieci. Zakup pewnie dokonałaś z przesłanego linku nie mającego nic wspólnego z platformą Allegro czy Allegro Lokalnie. Oferta 50-60% niższa od rynkowej i nic nie wzbudziło Twojej podejrzliwości? Gdyby taka oferta była rzeczywista to prędzej ze 100 osób by to kupiło zanim zdążyłabyś w taką ofertę wejść na Allegro.

A co zrobić? Wyciągnąć wnioski, zapomnieć o pieniądzach i zrobić zgłoszenie na Policję. Nie dokonałaś zakupu Na Allegro to i Allegro nie ma jak Tobie pomóc.

Więcej chłodniej głowy na przyszłość.

oznacz moderatorów

Client:128117527
#7 Wielbiciel#

A wystarczy zdrowy rozsądek, cena niska nikt niczego nie daje za darmo a ty dalasi oszustowi 1000zł, których nie odzyskasz.

oznacz moderatorów