Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Próbuję aktualnie zakupić kamerę od jednego z prywatnych sprzedających. Zadałem mu parę konkretnych pytań - kiedy została kamera zakupiona, poprosiłem o zdjęcia tyłu kamery i gdy jest włączona. Niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi - więc zarezerwowałem produkt by "dać czas" na odpisanie.
Rezerwacja została potwierdzona - więc jednak sprzedawca to kontroluje. Na kolejne pytanie czy jest kamera sprawna - odpisał tylko "100% sprawna"
I tutaj moje pytanie - gdybym zakupił ten przedmiot, czy deklaracja sprzedawcy o sprawności urządzenia, może posłużyć jako dowód gdybym musiał reklamować sprzęt i zakładać dyskusję (np gdyby okazało się, że tylny ekran jest pęknięty itp)? Proszę o opinię!
EDIT: zadałem pytania kolejny raz, ale niestety 0 odpowiedzi
@Client:39702503 oczywiście , zachowaj odpowiedź sprzedawcy .
@Client:39702503 ja bym olał takiego sprzedawcę i poszukał innej 🙂 bo tak samo jak teraz odpowiada, tak samo będzie w razie problemów 😞 Allegro gwarantuje bezpieczeństwo ale różnie to bywa czasem idą ze skrajności w skrajność 🙂
Jeżeli jest prywatnym sprzedającym to może wyłączyć rękojmie, wtedy nic nie zrobisz jak przyjdzie jednak uszkodzona.
Jeżeli nie odpowiada tobie jakoś kontaktu ze sprzedającym to lepiej odpuścić i poszukać u innego.
@Client:39702503 jeśli będziesz miał problemy z zamówieniem to możesz liczyć na naszą pomoc. Sprzedający bez względu na to czy jest przedsiębiorcą czy nie, odpowiada za zgodność sprzedawanego przedmiotu z opisem oraz za informacje jakie na jego temat udziela. Na Allegro Lokalnie możesz skorzystać z dyskusji oraz w ostateczności z rekompensaty w ramach Programu Ochrony Kupujących.
Chociaż przyznam, że dla mnie podobnie jak dla @kostas11 takie znikome odpowiedzi sprzedającego były by zniechęcające, ale oczywiście decyzja należy do Ciebie 🙂
@Client:39702503 Jak jest możliwość zakupienia u innego sprzedającego to lepiej odpuść. Oczywiście jest dyskusja, POK, rękojmia ale po co marnować czas.