Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam aby przycisk Kup Teraz był dla dostępny, muszę podać swój numer telefonu ? W jakim celu ?
Zgłosiłem, operator coś tam porobił i przekazał sprawę do działu bezpieczeństwa.
Zostałem poinformowany, że aktualizacja sprawy przyjdzie do mnie w terminie późniejszym na email.
Ogłoszenia nie widzę więc chyba zablokowane.
Bardzo dziękuję, trzeba walczyć z oszustami.
Dzień dobry,
Sprzedający robert_dlugowski po prośbie wystawienia oferty kup teraz prosi o numer telefonu i na podany numer przychodzą sms-y niby od allegro aby potwierdzić płatność razem z linkiem !!! czy to jest na pewno od allegro? link do strony: https://allegrolokalnie.pl/oferta/jak-nowyiphone-12-pro-max-gold-128gbbateria-99
@Prezeskw Nie, aby dodać Kup teraz sprzedawca nie potrzebuje Twojego telefonu. On chce ten numer, aby wysłać Ci SMS-em fałszywą stronę do płatności. Jeśli zapłacisz na ten stronie, stracisz pieniądze. Niczego nie podawaj. To próba oszustwa.
Bardzo dziękuję za błyskawiczną odpowiedź widzę że użytkownik już został zablokowany.
Pozdrawiam
@Prezeskw Zablokowaliśmy już to konto, ponieważ doszło na nim włamania. Tak jak napisał @xyz96 to próba oszustwa, dlatego nie klikaj proszę w żadne linki zawarte w tych wiadomościach. Jeśli natomiast otwierałeś już jakieś strony, zmień proszę swoje hasła do konta Allegro, maila oraz aplikacji bankowej oraz skorzystaj z jakiegoś programu antywirusowego.
Dzisiaj chciałem kupić Xboxa x u dwóch sprzedających i po dwukrotnej próbie z prośbą o udostępnienie kup teraz otrzymałem prośbę o podanie numeru telefonu.To coś nie tak.
@Client:37987388 dobrze, że zachowałeś czujność i nie podałeś numeru telefonu. Czy możesz podać loginy osób, które pisały do Ciebie z prośbą o numer telefonu?
Jedno ogłoszenie od Kamil6662
drugi sprzedający to ewelinaorg
@Client:37987388 dziękuję! Oba konta są już zablokowane.
@ @la_nika
ka @ @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @_HolaOla_ Znów próba sprzedaży przez kup teraz po podaniu numeru telefonu
Nie podawaj. Kropka.
@Client:37987388 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Proszę o sprawdzenie użytkownika Pidzeeej
@grzechu-81 Bardzo dziękuję Ci za czujność, zablokowaliśmy oba konta.
Dodaje jeszcze raz bo tam nie widać zdjęcia
@maxmatuszewski, dzięki za Twoje zgłoszenie - widzę, że napisałeś również na nasz adres mejlowy spolecznosc@allegro.pl - podjęliśmy w tej sprawie odpowiednie kroki.