Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Wylicytowałem produkt na allegro-lokalnie, który był opisany "nowy folia", a okazalo się, że była to sprytnie sfotografowana koszulka zastępcza, zaklejana ręcznie. Ponadto, przez koszulkę widać pożółkłe od kurzu krawędzie tekturowego pudełka. Poinformowałem Sprzedawcę, że w związku z tym proszę go o możliwość zwyklego zwrotu konsumenckiego na mój koszt, ponieważ nie minął nawet tydzień od zakupu.
Sprzedawca nie chce podać adresu do zwrotu, twierdząc, że kupił ten produkt w sklepie stacjonarnym właśnie w takim stanie. Czy ja, jako klient allegro, mam ponosić tego konsekwencje? Proszę Państwa o informację, czy w takim przypadku mediacja Allegro może być skuteczna.
Z góry dziękuję za pomoc
@Client:77516020 na Allegro Lokalnie tak samo jak na zwykłym Allegro jesteś chroniony programem Allegro Protect, masz możliwość założenia dyskusji ze sprzedającym i skorzystania z naszej pomocy w mediacji.
To co różni Allegro Lokalnie od zwykłego Allegro to to, że kupujesz od prywatnego sprzedawcy, a co za tym idzie prawa, które Ci przysługują są nieco inne. Nie masz możliwości odstąpienia od zakupu (chyba, że sprzedawca wyrazi na to zgodę). Masz natomiast prawo do reklamacji towaru. Jeżeli sprzedający nie zgodził się na przyjęcie zwrotu, załóż dyskusję i złóż reklamację.