Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupiłem przedmiot przez Allegro Lokalnie,
niestety dopiero po zapłacie za produkt zrobiłem research w internecie i okazało się, że sprzedawca trochę skłamał w ofercie pisząc, że przedmiot jest nowy bo w internecie były zdjęcia nowego produktu, który miał zabezpieczenia i na etui ładującym do słuchawek i na kablu. W produkcie tego sprzedawcy takich plomb/zabezpieczeń nie było, sprzedawca nie miał również dowodu zakupu o czym dowiedziałem się po wpłacie,
także mimo "pseudo-nowego" przedmiotu nie miałbym nawet możliwości reklamowania go, prosiłem na wszystkie sposoby o jakis wyciag z konta na potwierdzenie zakupu ze sklepu tego produktu czy cos, ale nie dało rady.
Summa Summarum stwierdziłem ,że wystąpie od sprzedawcy o zwrot wpłaty za przedmiot, ten przedmiot był od osoby fizycznej, ale jeszcze nie został wysłany, więc powiedziałem, że wycofuje się z kupna z racji tego, że doszło do przekłamań w opisie aukcji, fakt- mogłem wcześniej zrobic rozpoznanie w internecie czy sprzedawca mówi prawde.
MOJE PYTANIE:
Czy z racji tego, że sprzedawca był osobą fizyczną i zgodzil się na forum dyskusji allegro lokalnie, ze zwroci pieniadze ktore zaplacilem miec pewnosc, ze dostane zwrot>? w ostatecznosci z Allegro? z góry dziękuję!
@mard92 podaj konto i czekaj na przelew, potem pisz my nie wiemy co czy sprzedawca zrobi przelew czy nie, na lokalnie nie da się cofnąć prze Payu więc musi wypłacić i przelać na Twoje konto to chwilę potrwa 🙂
dzieki wielkie za odp!!!
bardzie chodziło mi czy jako osoba fizyczna musi mi zwrocic pieniadze, bo z przedsiebiorcami to tak jest, ale czy z fizyczna to nie wiedzialem, dzieki wielkie!
@mard92 nie musi, ale jak się zgodził to nie powinien robić problemu 🙂
Jeśli towar nie zgadzał się z opisem, to powinien. Bo zawsze masz prawo do reklamacji, nie ma znaczenia, czy zakup od firmy czy od sprzedającego prywatnie. Ale na tym badziewnym Lokalnie bywa róznie. W razie problemów, skorzystaj z drogi, którą pokazał Ci xyz96.
@Vryko widzisz kolejna patowa sytuacja, skąd kupujący wie że nie jest nowy
który miał zabezpieczenia i na etui ładującym do słuchawek i na kablu.
usunięcie naklejki z ładowarki i kabla nie świadczy że jest używany, czy to reklamacja czy zwrot przed wysyłką bo kupujący się waha ?
Ciężko tu radzić nie mając na forum sprzedawcy zdjęć itp.
Poniekąd nawet bym się zgodził, ale skoro sprzęt był nowy to jakiego argumentu uzyc by tu mozna na zdjecie wszystkich mozliwych naklejek? np. z kabla do ładowania, ze słuchawek i z etui ładującego?
@mard92 Jeśli sprzedawca uznał Twoją reklamację (bo nie jest to zwrot bez podania przyczyny) ma obowiązek zwrócić Ci wszystkie koszty, także koszt odesłania rzeczy. Jeśli tego nie zrobi, otworzysz spór, w którym pomoże Ci pracownik Allegro, a w ostateczności wystąpisz o rekompensatę z Programu Ochrony Kupujących.
HEJ, dziekuje za odpowiedz,
sprzedawca jeszcze rzeczy nie wyslal, a ja wystapilem do niego z prosba o zwrot z racji tego, ze przeklamal ogloszenie, produkt nie byl nowy, jak sam zakladal.
@mard92 No więc musi oddać pieniądze, zachowaj korespondencję. Gdyby nie oddał, spór i wniosek do POK.
@xyz96 towar nie wysłany, dyskusja otwarta, sprzedawca zgodził się oddać kasę 😄
@kostas11 Zgodził się panisko. Łaski nie robi. Jeśli towar niezgodny z opisem, to ma oddać, a nie się łaskawie godzić.
moja mała wina też w tym, że nie wiedziałem do końca jak wygląda nowy towar, dopiero research zrobilem po wpłacie pieniędzy, niemniej fajnie,ze zaraz po przelewie sie szybko ogarnalem, ze ten sprzet nie jest nowy,
chociaz z drugiej strony myslalem ,ze zdjecie moze stanowic tylko podgląd na produkt ukazany w srodku pudełka, dla mnie NOWY to NOWY, z plombami itp, dla mnie juz po otwarciu pudełka sprzęt nie jest nowy, ponadto, jak na nowy sprzet mozna nie miec gwarancji czy dowodu zakupu :D? nawet jesli ktos dostal go od kogos na urodziny, to powinien ewentualnie powiedziec ,ze jak sie cos stanie to odeslac i on zareklamuje czy cos, dla mnie ewidentnie dziwna sprawa.