anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś kupował monety na licytacji

aleksander_jasko
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. 
Czy ktoś z Państwa licytował monety i wygrał licytację u użytkownika „periczmari”???

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

LEW433
#21 Demiurg#

Na Allegro?

oznacz moderatorów

aleksander_jasko
#7 Wielbiciel#

Na aukcjach allegro lokalnie…

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@aleksander_jasko Ma na Allegro 1 pozytywną opinię

@LEW433 Info dla nieumiejących czytać kotków > Strona Główna Dla Kupujących

oznacz moderatorów

aleksander_jasko
#7 Wielbiciel#

Tak ma pozytywną opinię ale to na Allegro, jednak na Allegro lokalnie sprzedaje teraz na aukcji a na allegro lokalnie nie można dodawać opinii. Chodzi o to że opis na aukcji jest tak sformułowany żeby wprowadzić celowo w błąd.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@aleksander_jasko Dokonałeś już zakupu? Z tego co widzę to konto sprzedającego jest zablokowane.

oznacz moderatorów

aleksander_jasko
#7 Wielbiciel#

Tak wylicytowałem monetę za 1000 zł. moneta ta normalnie oryginalnie kosztuje ponad 8000 zł. Byłem gotowy licytować nawet 7000 zł. licytacja została po 5 dniach zakończona i tym sposobem wygrałem ją.

Oto opić aukcji:

O przedmiocie

witam na jednej z moich licytacji - wystawiam te z kolekcji po kolekcjonerze - bliskiej osobie, po której Oddziedziczyłem zbiorek w postaci monet i którego wystawiam na moich aukcjach. Wiekszosc monet nie reaguje na magnes - ale nie umiem sprawdzić oryginalnosci oraz ich wartosci ponieważ się na tym nie znam ani nie interesuje tą tematyką dlatego wystawiam w tej kategorii wszystkie licytacje od 1 zł.

moneta w kapslu złotego koloru w pieknym stanie ze skrzypcami i o nominale 100 euro - ze zdjęć. za praszam na moje pozostałe licytacje tam wystawio na reszta zbiorku”

Gdy otrzymałem monetę udałem się do jubilera aby sprawdzić oryginalność okazało się że to falsyfikat. Od kwietnia 2023 roku nie mogę dogadać się ze sprzedawcą allegro też nie pomaga. Najciekawsze jest to że taką samą monetę znalazłam na **piiip** za 13 zł. jako kopia.  Dlatego chcę innych przestrzegać przed zakupem u tej osoby uważajcie na oferty od pana M. Wiśniewski. 

Nie dajcie się oszukać.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@aleksander_jasko Na głównym allegro ten użytkownik ma zawieszone konto co zapewne nie jest dziełem przypadku . Osobiście to kupuję zazwyczaj od znanych mi sklepów lub od sprzedawców z dobrze wypracowaną renomom . 

oznacz moderatorów

aleksander_jasko
#7 Wielbiciel#

On twierdzi że to nie z winy oszustwa. 
Gdy napisałem że zgłoszę sprawę na Policję napisał że pożałuje tego jak to zrobię. Po prostu czuję się bezkarny. Monety rożnego rodzaju wystawia systematycznie kupi na Ali Express i sprzedaje jako zbiórek odziedziczonych po bliskiej osobie.  

oznacz moderatorów