Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ostatnio kupiłem przedmiot i niestety źle policzyłem wydatki teraz nie stać mnie na opłacenie licytacji, a sprzedający straszy mnie, że skieruje sprawę do sądu czy mam obowiązek zapłaty albo jaka kara Czeka mnie w sądzie zaproponowałem 1600 zł
Nie, nie masz obowiązku > masz 5dni na opłacenie, nie zapłacisz nie ma zakupu. Dobrze poinformować o tym sprzedającego.
Zgodnie z prawem masz obowiązek zapłaty ale nie martw się - szansa, że sprzedający pójdzie do sądu jest praktycznie zerowa.
Jednak jest to 1600 zł i strasznie straszy co się stanie jak pójdzie
Nigdzie nie pójdzie, nie masz obowiązku płacenia.
Zapomniałem też dodać, że wylicytowałem przedmiot na allegro lokalnie
Nie, nie zapomniałaś. opisałem Ci wszystko. Nie musisz płacić i już.
@LEW433 super rada a jak sprawa wyląduje w sądzie to pokryjesz koszty autorowi @Client:108998667 ???
Podaj mi ustawę która mówi że nie ma obowiązku płacić, regulamin allegro mnie nie interesuje nad nim jest Kodeks Cywilny i inne ustawy 🙂
@kostas11 Nie pochwalam takiego czegoś żeby było jasne. Ale nie ma obowiązku zapłaty. Wielu sprzedających nie chce wysłać, nie wysyła i tak na nich nie najeżdżacie.
@LEW433 Zarówno sprzedający, jak i kupujący mają prawo pójść do sądu > nikt nikomu nie broni założyć sprawy. A że to jest nieopłacalne > szkoda czasu i nerwów > dlatego nikt tego nie robi > ale umowa została zawarta > niezależnie od tego, która strona się z niej nie wywiązała.
Na AL kupujący ma 5dni na zapłacenie> nie opłaci nie ma zakupu. Tam są zawierane umowy warunkowe. Może iść do sądu i nikt mu nie zabroni i niczego nie ugra> tak jak kup[ujący jak i sprzedajacy.
@Client:108998667 bla... bla ....
Ale jak pójdzie to co robić....
@Client:108998667 Wypadałoby opisać sprzedającemu sytuację z brakiem środków i przeprosić > zawsze to lepsze niż awantura. A sprawę do sądu zawsze ma prawo skierować.