Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Po raz pierwszy przydarzyła mi się taka sytuacja. Kupiłem klucz do gry na pc.Postępując zgodnie z instrukcją próbowałem aktywować grę.Przez dłuższy czas nie udawało się tego dokonać. Mimo licznych wiadomości do sprzedającego, z prośbą o pomoc: zero odpowiedzi. Po wyłączeniu wszelkich barier antywirusowych i zabezpieczeń udało się grę wgrać. Niestety,następnego dnia nie mogłem uruchomić gry. Aktywator podany przez sprzedającego nie działał i to pomimo tego,że w dalszym ciągu wszystkie bariery anty były wyłączone.Pokazywała się strona Steam z loginem,żądająca hasła do tego konta (Nie chciałem niczego na tym koncie robić,żeby czegoś nie spieprzyć).Pisałem do sprzedającego z pytaniem o to konto i ewentualne hasło, ale zero odpowiedzi.
Czy mogę wystąpić o zwrot kasy?
Czy dowodem na moją korzyść mogą być liczne próby kontaktowania się ze sprzedającym,z prośbami o pomoc w aktywacji? Włącznie z prośbą o pomoc poprzez TeamViewer - tez zero pomocy.
Czy ponowny zakup tej samej gry na innej aukcji (bez żadnego problemu aktywowana,przypisana do mojego konta i już zainstalowana) może być dowodem na to,że nie chciałem oszukać sprzedającego?
Jeżeli ktoś miał podobny problem,to bardzo proszę o podpowiedź czy jest szansa na odzyskanie kasy,czy po prostu dać sobie spokój?
Dziękuję.
@winner40 rozpocznij dyskusję i złóż reklamację potem będzie opcja POK o ile się nie dogadacie 🙂
Bardzo dziękuję za pomoc.To cenne mieć świadomość,że można liczyć na pomoc innych Allegrowiczów.Sprawę udało się załatwić pozytywnie dla mnie.
Temat zamknięty.Pozdrawiam. winner40
@winner40 Tak, możesz żądać zwrotu pieniędzy za coś, co miało działać, a nie działa.
Na początek otwórz spór; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE w nim zgłoś problem i po 24 godzinach poproś tam o interwencję pracownika Allegro.
Jeżeli mimo to nie otrzymasz zwrotu pieniędzy, po 14 dniach zamknij spór jako nierozwiązany i złóż wniosek o zwrot wpłaty z Programu Ochrony Kupujących. https://allegro.pl/program-ochrony-kupujacych/wybor-zamowienia
Wnioski są rozpatrywane średnio w 7 dni. Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy.
Jeśli będziesz miał jakikolwiek problem ze złożeniem wniosku, albo Allegro odmówi Ci pomocy, napisz tu ponownie.
Dziękuję za pomoc. Sprawę udało się załatwić pozytywnie dla mnie.
Temat zamknięty.Pozdrawiam. winner40
@winner40 - Wszystko możesz.
Dziękuję.