Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem monitor i wszystko fajnie ale jak go dostałem to po lewej stronie była jakaś plama na monitorze, a na zdjęciach ich nie było oraz w opisie nie było napisane o tym. Pisałem do sprzedawcy ale nie odpisuje https://allegrolokalnie.pl/oferta/monitor-gaming-qled-led-samsung-lc27hg70-27-jrj
@OskarSA Otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE wtedy odpisze, ma taki obowiązek. Możesz też tam poprosić o pomoc pracownika Allegro. Domagaj się wymiany na towar zgodny z opisem lub zwrotu wszystkich kosztów, także kosztów odesłania.
@OskarSA Sprzedający dosyć sprytnie zawarł informację o tym, że monitor jest tak na prawdę uszkodzony (ostatni akapit). Wystawiony był jednak jako używane, nie jako uszkodzone.
Otwórz dyskusję i w razie braku odpowiedzi od sprzedającego poproś o pomoc Allegro.
Ja tylko dodam, że był tu kiedyś opisany podobny przypadek. Też chodziło o monitor z zakamuflowaną informacją o wadach, ukrytą w gąszczu danych technicznych i innych informacji na temat sprawnego sprzętu. Sprzedawca musiał oddać pieniądze do POK i zablokowano mu konto.
@OskarSA niestety ale chyba ciężka to będzie sprawa...
Na dole w opisie...
"
Opis przedmiotu oferowany w sprzedaży jest tylko monitor z opakowaniem, w zestawie nie ma zasilacza, pierwsze zdjęcie przedstawia monitor gdy zostanie naprawiony jak i opis producenta również przedstawia funkcjonowanie monitora po wymianie bądź naprawie. Monitor sprzedawany jest jako uszkodzony zbita wylana matryca do wymiany lub na części. Elektronika wewnętrzna sprawna. Nie udzielam żadnej rekojmi, nie przyjmuję zwrotów, kupując oświadczasz że zapoznales sie z opisem przedmiotu. Pierwsze zdjęcie służy tylko i wyłącznie do podglądu oferowanego przedmiotu.
Przedmiot sprzedaży widoczny jest od drugiego zdjęcia"
Tak to jest jak się nie czyta dokładnie opisu aukcji. To jest przypadłość niestety wielu Allegrowiczów dzisiaj.
@Skill_Player Tak to jest, gdy się kamufluje ważne informacje o towarze; https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/blokada-konta-za-nic-brak-pomocy...
@xyz96 wg. mnie nie ma tu żadnego kamuflażu. W opisie jest jak wół, że uszkodzony a pozatym sprzedający wyłączył rękojmię. To po pierwsze.
A po drugie @OskarSA spojrzałem ile kosztował nowy taki monitor i ile kosztuje obecnie np. używany u kogoś kto wystawia. Za 600zł nikt by takiego monitora w pełni sprawnego nie wystawił, a na pewno nie na Allegro. Widzę aukcję takiego samego, z jakąś wadą i krzyczy facet 1200zł a nowy kosztował 2500zł ^^
No na prawdę trzeba nie mieć pomyślunku aby dokonywać takich zakupów na pałę przy tym myśląc, że trafiła się mega promocja 😕
@Skill_Player
Fakt - kupujący nie doczytał opisu co jest błędem.
Jednak w mojej opinii sprzedający specjalnie walnął taki wielgachny opis a informację o uszkodzeniu dał na samym końcu. Gdyby był uczciwy informacja o uszkodzeniu byłaby w pierwszym akapicie - nie ostatnim.
Poza tym monitor jest w kategorii UŻYWANE - nie USZKODZONE.
Kolejna sprawa to ten sprzedający ma aktualnie ofertę na inny monitor i opis jest skonstruowany w dokładnie ten sam sposób.
Jak dla mnie sprawa jest jasna.
Dał opis - dane techniczne ze strony producenta czy tam sprzedawcy, robi tak wielu bo nie chce im się stukać w klawiaturę.
Ważniejsza jest kwestia ceny takiego sprawnego monitora a cena z tej aukcji gdzie to już od razu widać, że to mocno atrakcyjna cena. A dlaczego taka jest? -> opis!
@Skill_Player Oczywiście, wielu nieuczciwych sprzedawców z Allegro tak robi. Najpierw dają zdjęcia nowego towaru, zachwalają w opisie, podają cechy i parametry nowej rzeczy, długi opis samych zalet, a na samym końcu, drobnym druczkiem krótka informacja o wadach i jedno zdjęcie obrazujące wady lub nawet nie dodają takiego zdjęcia. Jaki to ma cel? Dlaczego nie jest odwrotnie, czyli najpierw wyraźne informacje o wadach i zdjęcia wad, a dopiero potem te wszystkie banialuki o nowym sprzęcie? Ja wiem, dlaczego.