Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
W piątek otrzymałam zamówionego lidlomixa. Przesyłka opóźniona brak gratisów (już sprzedawcą nadał brakujące elementy). Po rozpakowaniu i umyciu niezbędnych elementów przed pierwszym użycie zabrałyśmy się za robienie Shake już na początku pojawiły się problemu ponieważ po nastawieniu odpowiednich parametrów nóż się nie kręcił po ponownej próbie uruchomiło sie miksowanie lecz po 20 sekundach wyszedł komunikat że silnik przegrzany. Urządzenie niby nowe a już na początku problemy. Oczywiście poinformowałam sprzedającego o problemie czekam na odpowiedź. Dodam iż nie otrzymałam paragonu do zakupu więc towar pewnie z rękojmi. Czy w takim wypadku mogę odstąpić od umowy i żądać zwrotu kosztów zakupu?
@sylvia2504 Złóż reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową i przedstaw sprzedającemu swoje oczekiwania czyli zwrot środków ale pamiętaj, że to sprzedający decyduje o tym czy będzie to zwrot środków / naprawa / wymiana.
"Dodam iż nie otrzymałam paragonu do zakupu więc towar pewnie z rękojmi."
Co dokładnie masz przez to na myśli?
Paragon / dowód zakupu można pobrać z allegro ewentualnie może być w folijce pod etykietą nadania na paczce, co sprzedawca to inna forma przesyłania dowodu zakupu
Brak paragonu nie musi oznaczać towaru z rękojmi. Sprzedaż może byc zwolniona. rejestracji na kasie. Zapytaj sprzedającego o dowód zakupu
co to jest towar z rękojmi? Większej bzdury w tym miesiącu nie słyszałam
Chodzi o używki? O towar po zwrocie? Taki towar też może mieć paragon
kupowałaś od firmy? Osoby fizycznej?
@sylvia2504 W takiej sytuacji skalda się reklamację, najlepiej za pomocą dyskusji, masz pomoc Allegro, opisz wszystko tam: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE