Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłam maszynkę do mielenia, wszystko byłoby ok gdyby się nie zapychala przy funkcji która ma pełnić. Chciałam mielić kapuste kiszoną, ugotowana, miękką, nie powinno być problemu, a jednak .. maszynka się zapycha, w pewnym momencie nawet traciła na mocy. Czy mogę odesłać produkt?
@wciesielski0317 Możesz. To nie będzie odstąpienie od umowy bez podania przyczyny tylko reklamacja. Złóż ją sprzedawcy mailem, opisz wady sprzętu i swoje żądania. Sprzedawca ma 14 dni na jej rozpatrzenie.
Jeżeli jest to zakup od osoby prywatnej to nie ma zwrotu, jeżeli nie wyłączył rękojmi to reklamuj towar opisując wady, Sprzedający musi rozpatrzyć reklamację w ciągu 14 dni i naprawić towar, obniżyć cenę , wymienić. Poczytaj o rękojmi. Zgodnie z art. 558 § 1 Kodeksu cywilnego, strony umowy mogą rozszerzyć, ograniczyć lub wyłączyć odpowiedzialność z tytułu rękojmi. ... W przypadku zakupu produktu od osoby prywatnej, kupującemu nie przysługuje prawo 14 dni kalendarzowych na odstąpienie od umowy bez podawania przyczyny
@LEW433 Znowu źle. Jeśli to zakup od osoby prywatnej, nie ma terminu 14 dni na rozpatrzenie reklamacji. Wprowadzasz w błąd. Ten termin obowiązuje tylko w przypadku zakupu konsumenckiego, gdy konsument nie odstąpił od umowy na podstawie art. 560 Kc. Piszesz, a raczej kopiujesz bezmyślnie.
@wciesielski0317 Tak, możesz zwrócić w ramach reklamacji. Powołaj się na rękojmię, określ wady i swoje żądania, czyli naprawa, wymiana, obniżenie ceny lub zwrot wszystkich kosztów po odesłaniu. Rękojmia trwa 2 lata i jest da sprzedawcy obowiązkowa. Nie potrzebujesz do tego żadnych kart gwarancyjnych. Reklamację zgłoś sprzedawcy mailem i zapytaj, gdzie odesłać towar. Gdyby był problem, otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa i poproś w niej o pomoc Allegro.
Musisz odróżniać zwrot bez podania przyczyny w ciągu 14 dni od zwrotu w ramach reklamacji, na który masz 2 lata.