anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy opcja ustalenia warunków dostawy między sprzedającym a kupujacym została wyłączona?

ziba_2006
#9 Pomysłodawca#

Miałem ostatnio sytuację, że kupujący nabył 2 przedmioty na moich dwóch oddzielnych aukcjach w Lokalnie, następnie zapłacił za nie łącznie z kosztem wysyłki i nie miałem informacji o ustalenie warunków dostawy. Niby wszystko w porządku ale chodzi mi o sytuację w której jeśli nabywca nabędzie przedmioty o łącznej wartości powyżej pewnej ustalonej przeze mnie kwoty chciałbym mu oferować darmową wysyłkę. W przypadku wyłączenia możliwości ustalenia warunków dostawy jestem pozbawiony takiej opcji czyli wzięcia jej kosztu na siebie. Czy coś w kwestii ustalania warunków dostawy na Lokalnie się zmieniło.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @ziba_2006. Sprawdzę to i niedługo wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami. 
Widzę jednak, że w przypadku tego zamówienia klient i tak nie poniósł kosztów wysyłki - dostawa była darmowa. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ziba_2006
#9 Pomysłodawca#

To prawda ale drugi przedmiot był ustawiony w standardowym koszcie wysyłki (11.49 zł). Skąd system wiedział, że łączny koszt ma być 0 zł? Może system bierze najniższy proponowany koszt przesyłki z kilku przedmiotów pod uwagę. Chętnie bym się dowiedział jak to działa.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@ziba_2006, wracam do Ciebie z odpowiedzią 🙂 
Jakiś czas temu wprowadziliśmy zmianę ułatwiającą zakupy wieloprzedmiotowe. Poprzednie ustawienia powodowały wydłużenie czasu zawarcia zakupu, przez konieczność czekania na odpowiedź z ustaleniami od sprzedającego.
Łącząc zamówienia opieramy się na wielkościach paczek, które jako sprzedający wybrałeś wystawiając swoją ofertę.

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ziba_2006
#9 Pomysłodawca#

Czyli nagradzanie kupujących większe ilości przedmiotów na moich aukcjach darmową przesyłką nie będzie już możliwe. Szkoda...

oznacz moderatorów

ziba_2006
#9 Pomysłodawca#

W uzupełnieniu dodam, że nabywca nie posiadał opcji Smart, więc to że ostatecznie koszt wysyłki dla 2 przedmiotów system ustalił na łącznie 0zł nie wynikało z wykorzystania Smarta.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A niby co tam miało się zmienić, dwie osobno aukcje a tam na AL nie łącza się nigdy, zawsze ustalasz to ze sprzedającym, coś musiało nie zadziałać albo masz za darmo wysyłki.

oznacz moderatorów