Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam na allegro jest sprzedawca który sprzedaje retro gry problem jest jednak w tym że wystawia je po masakrycznie wysokie ceny od np.5000 zł aż po nawet 100000 zł chodzi tu o to że jako znawca wiem że jest to bardzo zawyżona cena i przedmioty które sprzedaje są ok wartości nie więcej niż 500zł bo kilka już udało mi się takich jak ma dostać za kilkaset zł nie wiem co z tym zrobić bo większość ludzi bierze go za przykład co przyczynia się do psucia polskiego rynku retro gier głównie chodzi mi o to czy to w ogóle legalne
@muzyk_sg wolny rynek, może wystawiać za ile chce 😉 to chyba dobrze że ceny rosną ale pewnie nie dla Ciebie jako kupującego 😄
Od kiedy to wyznacznikiem cen jest oferta wystawiona a nie taka w której są transakcje ?
Tak niby może za ile chce wystawiać, ale to jest **piiip**yzm za takie ceny.
Użytkownik muzyk_sg ma rację, te ceny są mocno, M O C N O przesadzone !!
Gry są warte, mają swoją wartość ale nie takie kwoty.
Każdy znający się na grach kolekcjoner to potwierdzi.
"Nikt" tych gier nie kupi, chyba wystawił je tylko po to żeby były, albo takie wystawienie ma inny cel legalny albo i nie.
Przykład:
Sega Mega Drive Classic Volume 4 na PC, za 2000 !!
Opis: "Unikat - bardzo trudne do znalezienia wydanie nowe w folii"
Są bardziej dostępne niż sugeruje opis, nie są aż tak unikatowe, nawet ofoliowane.
Tak są warte ale nie 2000 i to na PC
Inne: Gry na Switch-a i to sam Klucz za 2000 !! np Hotshot Racing
...w wersji pudełkowej dostanie się ją za około 50 również Nową
Nawet te Gry nie były by tyle warte jak by wyszły nowe z fabryki, i dostarczone osobiście do punktów sklepowych.
Zbyt wysoka cena odstrasza klientów, w tym przypadku nawet bardzo, i wydłuża proces sprzedaży, często prowadząc do utraty zainteresowania lub konieczności drastycznych obniżek w przyszłości.
@Client:93742508 Czy znasz jakiś przepis, który zabrania wystawienia takiej ceny? ? > przecież nikt Ci nie każe kupować u niego > mamy wolny rynek > czyżbyś chciał wrócić do czasów PRL-u?
Jak będę chciał to wystawię pudełko zapałek za 500 000 > kto mi zabroni?
Użytkowniku: Ziolko39 czytaj wpisy ze zrozumieniem zanim odpowiesz.
Napisałem wcześniej: Tak niby może za ile chce wystawiać
...ale chodzi o to jaki sens takich wystawień jeśli zależy na sprzedaży a Nikt tego nie zakupi ?!...
Tym bardziej nikt kto się zna, i wie jaką faktyczną wartość mają takie gry.
+ Absurdalnie wysokie ceny gier na Allegro wynikać też mogą z działań mających na celu wyłudzenie pieniędzy od nieświadomych kupujących.
+ co do Zapałek za 500 000 - podobnie jaki jest sens wystawienia takiej ceny za Zapałki ??
Jeśli chce się sprzedać, zarobić.
...to logika już podpowiada że nikt tego nie kupi, bo niby po co za taką Absurdalną cenę, to chyba tylko po to żeby tak wystawić żeby po prostu Wisiało na stronie, dla żartów, albo bezcelowej manii wystawiania.
@Client:93742508 Zapałki były tylko dla przykładu > ciekawi mnie po odgrzewasz temat sprzed roku > co Cię obchodzi za ile kto i co wystawia? > i jeszcze to dziwne pytanie "Czy sprzedający może wystawiać produkt za nieodpowiednio wysoką cene" > wygląda to tak jakbyś szukał punktu w regulaminie zabraniającego takiej praktyki > tylko po co?
Wystawiona cena to sprawa sprzedającego, a kupujący może ją zaakceptować lub nie > ma też prawo poszukania sobie tańszej oferty
"chodzi mi o to czy to w ogóle legalne" > zawsze możesz zgłosić sprawę na Policję > pewnie by ich brzuchy rozbolały ze śmiechu😂🤣
Tak, wiem że były dla przykładu, raczej każdy kto to czyta by o tym wiedział.
...ale skoro został podany taki zapałkowy, to odpowiedź również jest adekwatna do tego przykładu.
Jak już podajesz przykład to podawaj jakiś sensowny.
Nie odgrzewam tylko zgadzam się z opiniami użytkownika: muzyk_sg
Temat nie został zakończony, jak byś nie zauważył, co jak widać jest częste.
Co do pytania "Czy sprzedający może wystawiać produkt za nieodpowiednio wysoką cene"
jeśli byś czytał ze zrozumieniem to byś zauważył że to nie ja zadałem to pytanie ani rozmowę tylko użytkownik: muzyk_sg
Klientów, kupująch interesuje co kto wystawia, bo wystawianie za takie ceny absurdalne jest bezsensu skoro i tak nikt tego nie kupi.
Skoro Sprzedawca wystawia daną ofertę to raczej chce ją sprzedać, spieniężyć więc raczej cena powinna być jakaś sensowna do ceny w tym
przypadku gier.
To nie są ceny zawyżone, tylko Absurdalne.
"chodzi mi o to czy to w ogóle legalne" - kolejny cyctat którego nie pochodzi z moich wpisów
mylisz mnie z użytkownikiem muzyk_sg
nie powołuj się na wpisy odnoszące się do mnie których ja nie użyłem
Skoro wyjeżdżasz z Policją:
by tego nie wyśmiała, takie oferty możgą być symptomem nieuczciwej oferty lub próby naciągnięcia kupującego.
+ nie ma w tym nic śmniesznego
zachowanie takie jest nieprofesjonalne, i jak widać adekwatne do loginu: Ziolko39
...który zazwyczaj oznacza ironiczne określenie osoby niepożytecznej, rozrabiającej lub łobuzującej się
sugerujące kogoś, kto sprawia problemy lub jest nieodpowiedzialny.
...w tym kontekście używane jako Pejoratywny Epitet.
@Client:93742508 brawo Ty > odpuszczę Ci > nie będę kopał się z osłem > zauważyłem, że osobom z niskimi rangami łatwo puszczają nerwy > zwłaszcza jak ktoś się z nim nie zgadza > wtedy zaczyna się obrażanie > nie będę się zniżał do Twojego poziomu > dla mnie to jest bicie piany i szukanie na siłę pseudosensacji > nie będę więcej pisał
Użytkowniku Ziolko39
Tak odwrót w Twoim przypadku jest jedynym rozsądnym co napisałeś na tych wpisach.
Ranga nie ma znaczenia, nie określa statusu wysokości inteligencji itp, a z tego co wypisujesz wynika jak widać masz niższą rangę od mojej, lub nawet innych użytkowników.
Nerwy nie puszczają, po prostu stwierdzałem odpowiadając na to co piszesz.
Spadłeś na o wiele niższy poziom takimi zachowaniami.
...i nie było obrażania, ale jak zwykle znów nie zrozumiałeś wpisu.
Opisałem tylko znaczenie Loginu, który sam sobie nadałeś, i jak widać jest adekwatny do zachowania.
Obraza raczej była w moją stronę nazywając mnie Osłem:
Pisanie o kimś, że jest "Osłem", jest obraźliwe i może stanowić przestępstwo zniewagi z art. 216 KK
A czemu miałoby to być nielegalne? Mamy swobodę działalności gospodarczej i każdy może wystawić produkt, za ile mu się podoba. Wyjątkiem są produkty objęte ceną urzędową.
@muzyk_sg Moze ale nikt rozsądny nie kupi.
@muzyk_sg nie wiem czy to legalne, trzebaby zapytać się centralnego regulatora cen. Przecież jak każdy by ustalał ceny jakie chce to bułki kosztowały by po 1000 zł. Każda
@Halfrunt myślę że jak by chodziło o pieczywo i nagły wzrost cen u wszystkich to była by to zmowa cenowa i wkroczył by urząd, ale jak jeden sprzedawca wystawia coś drogo to se może po to jest konkurencja, najwyżej nie sprzeda 😄
@Halfrunt Gdyby bułki były po tysiaku, o nikt by nie kupił, i by się zeschły 🐭
@SpeedyGonzalezz i wtedy bulka tarta bylaby po dwa tysiaki buhahahahaha :))
@muzyk_sg I kupowalbys bulke za 1000zeta ??? Ja bym upiekl sobie sam.....a to : nie wiem czy to legalne :))))) serio??? ale masz problemy 😂 🤣 ok wolny rynek ot co - nie pasi nie kupujesz ..a ze ktos liczy ze trafi leszcza to inna historia...ok cos tam mam wystawie za banke ..hmm a moze nawet za gruba banke ..pomysle:))))))
Prawo podazy i popytu tzn ze towar jest wart tyle ile ktoś jest gotów za niego zapłacić.
Co to za gry za 5000 albo 100000 zł? Z ciekawości pytam 🙂
Gry w Big Boxach np. może kojarzysz Hugo Kangurka Kao Croca Kapitana Pazura itp.
To linki do tych ofert z jego konta
HUGO TROPIKALNA WYSPA 1 I BIG BOX PL - Stan: nowy 10000 zł - Sklepy, Opinie, Ceny w Allegro.pl