anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ta oferta jest prawdziwa [51283616-8ab7-4104-926d-e36f278f609a]

MAMY ROZWIĄZANIE!
damian20w
#7 Wielbiciel

Chciałem się dowiedzieć czy ta oferta jest prawdziwa:

51283616-8ab7-4104-926d-e36f278f609a

oznacz moderatorów
55 ODPOWIEDZI 55
MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@katka_23 

Podaj link do oferty, to się zobaczy...

Ale jeśli dostałaś ten link od kogoś znalezionego na innym portalu aukcyjnym, lub gdzieś w necie, a oferty nie możesz dodać do obserwowanych, zaś jedyną opcją płatności jest blik to na 99,9% jest to fałszywa strona służąca do wyłudzania pieniędzy.

Zwykle na takich stronach płatność jest jedynie blikiem. Zaaferowany "okazyjną ceną" nabywca nawet nie widzi, że najczęściej potwierdza wypłatę gotówki w bankomacie, lub zakup kryptowalut. A w takiej sytuacji kasa jest niemal nie do odzyskania. Pozostaje wizyta na policji w celu zgłoszenia przestępstwa. Allegro też nie pomoże, bo to nie ich strona.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@katka_23 obawiam się, że to próba oszustwa. Ten numer oferty występuje w kilkunastu wątkach i we wszystkich jest, że nie jest to prawdziwa oferta na allegrolokalnie.pl

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka Allegro Gadane

@katka_23 prześlij link do konkretnej oferty. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:35386082
#17 Koryfeusz

oczywiście, że oszustwo.
100% aukcji jakie dostajesz od ;kogoś' to oszustwa.
sprawdz czy możesz zapłacić przelewem, spróbuj się zalogować losowym ciągiem znaków. Wyszukiwarka na tej stronie działa?

oznacz moderatorów
Przemek6968
#7 Wielbiciel

Ogłoszenie znalazlem na **piiip** a sprzedający przez e-mail wysłał mi link do allegro lokalnie z takim numerem ogłoszenia.51283616-8ab7-4104-926d-e36f278f609a   

Po próbie odnalezienia ogloszenia bez uzywania linku nic nie znalazłem,jest ktoś w stanie mi potwierdzić moje podejrzenia?

oznacz moderatorów
_HolaOla_

@Przemek6968 to próba wyłudzenia, więc nie przesyłaj proszę tej osobie żadnych pieniędzy ani nie klikaj w żadne linki. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Przemek6968
#7 Wielbiciel

Nic nie przesłałem, od razu wydawało mi sie to podejrzane aczkolwiek wolałem sie upewnić. Podziękowałem i zgłosiłem ogłoszenie. Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Przemek6968 pokaż ten link to ci powiem czy fake

oznacz moderatorów
PaulinaUch
#7 Wielbiciel

Zakup rowerka na **piiip**. Poprosiłam o wysyłkę, Pan zadzwonił, powiedział że może to puścić na allegro lokalnie. Ok

Dostalam link na mejla, po skopiowaniu nic nie wyszło. 

Kliknęłam, pojawiła sie strona allegro lokalnie, kropka w kropkę, za dużo po drodze miałam wątpliwości. Zaczęłam szukać. 

Oferta: 51283616-8ab7-4104-926d-e36f278f609a

Znalazłam co najmniej dwa posty z numerem takiej oferty i informacja ze to oszustwo. 

To link: 

https://allegrolokalnie.19763112260.icu/?id=b5OMm2k6eFc7GDmK6bb718mFM0M30D

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@PaulinaUch słusznie to fałszywa strona, podasz blik, wypłacą kasę z bankomacie i się ulotnią 😄

@PaulinaUch nie jest to link do oferty na naszej platformie. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Korpacki
#1 Nowicjusz

Czy to ogłoszenie to próba oszustwa ? 51283616-8ab7-4104-926d-e36f278f609a
Podczas kupowania i realizowania płatności mój Bank wyświetlił mi że kod blik jest przelewem na bankomat w całkiem innym mieście niż jest sprzedający. Czy to jest w porządku ?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Korpacki to wałek, kupujesz pewnie na podstawie podesłanego linka, dobrze że czuwasz co zatwierdzasz a aplikacji !!!

#20 Guru ⭐⭐

@Korpacki

Nie ma czegoś takiego jak przelew na bankomat. Jakbyś potwierdził transakcję, to dla banku osobiście wypłacił byś kasę we wskazanym bankomacie. Bank się pytał, czy to ty wypłacasz środki z bankomatu. 

A wszelkie płatności na Allegro przechodzą przez nich. W komunikacje z banku powinno więc być, że płacisz blikiem w internecie, na stronie allegro.pl lub allegrolokalnie.pl. Nie ma od tego żadnych wyjątków. 

oznacz moderatorów