anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to jest oszustwo ?

Client:45757443
#7 Wielbiciel#

Witam, zamówiłam pada bezprzewodowego przez allegro lokalnie. Pad, który jest na zdjęciach posiada baterie którą ładuje się kablem gdy się rozładuje (tak jak telefon). Otrzymałam pada, który  faktycznie jest bezprzewodowy natomiast jest on zasilany na baterie AA, które trzeba wymieniać jak się zużyją. Sprzedawca stwierdził, że mogę odesłać pada na mój koszt a on wyślę nowego, po chwili napisał że kontroler który otrzymałam jest zgodny z opisem.

Dołączam link do ogłoszenia:

https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/archiwum/643747d2-05d9-490c-9523-c94689f2ccef/39721f6f-48bd-... 

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

LEW433
#21 Demiurg#

Nie odsyłaj, otwórz dyskusje, złóż rekalamcję i opisz tam ze przedmiot który otrzymałeś jest niezgodny z opisem, masz tam pomoc Allegro, Jak sprzedający "kręci" to lepsze dla Ciebie.https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Kup sobie akumulatorki wymienne i ładuj 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Pokaż link bezpośrednio do ogłoszenia. Ten który wkleiłeś prowadzi do Twoich zamówień. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:45757443 @Generalnie masz racje - oferta zawiera zdjęcie z wbudowanym akumulatorem natomiast… wystarczy 10 sekund w Google aby sprawdzić, że ten model który jest opisany w aukcji ma tylko zasilanie bateryjne - dwie baterie AA. 
(w parametrach też jest oznaczone zasilanie jako bateryjne)

Jeśli mam strzelać to sprzedający nieświadomie dodał zdjęcia od innej wersji pada lub innego modelu. 
No ale może też być tak, że zrobił to celowo chociaż nie wiem jaki byłby w tym sens. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Najgorsze, że jeszcze Pani sprzedająca próbuje mi wmówić, że na zdjęciu jest podana pojemność baterii, którą należy sobie kupić. Dodatkowo mówi, że mogę dokupić kabel do pada, a on nawet nie ma żadnego wejścia na kabel.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

I co, nie wiesz czego chcesz?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Otwórz dyskusję, dokładnie opisz zaistniały problem, napisz że składasz reklamację na podstawie niezgodności towaru z umową i określ swoje oczekiwania co do sposobu rozwiązania reklamacji - może to być np. zwrot / wymiana na zgodny z opisem / obniżenie ceny. Może uda się dogadać 🙂

oznacz moderatorów

Client:113465758
#9 Pomysłodawca#

No w specyfikacji jest napisane "zasilanie bateryjne"

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Oferta wprowadza w błąd, masz prawo do reklamacji, sam zdecyduj. Tak w internecie można przeczytać że ren model jest zasilana  bateriami.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:45757443 Pad jest zgodny z opisem > w parametrach jest wyraźnie napisane > zasilanie bateryjne > trzeba czytać ogłoszenie, a nie sugerować się zdjęciami.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Ziolko39 @O ile zgodzę się, że opis trzeba czytać  to zdjęcia są integralną częścią oferty i nie mogą przedstawiać czegoś co nie jest przedmiotem sprzedaży. 
W tym wypadku zdjęcia przedstawiają inny model pada niż jest w opisie. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Chcę jeszcze dodać, że w opisie jest podane iż pada można podłączyć również kablem, a ten który przyszedł nawet nie posiada wejścia na kabel, więc nawet opis jest w pewnym sensie zły.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Oczywiście, więc podejmij decyzję, chcesz reklamować a wówczas koszt odesłania poniesie sprzedający, albo może Ci coś zaproponowac np; obniżenie ceny.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@komis-bell To może być po prostu pomyłka > zwłaszcza przy zdjęciach z internetu > mnie też się zdarza dodać czasem zdjęcie innego modelu > tylko, że 99% moich klientów widząc błąd zadaje pytanie > czy toto to toto czy inne toto? > lub zwraca uwagę przez CW, że tam jest błąd

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Zgadzam się, każdy może się pomylić, natomiast gdy tłumaczę Pani, że pady się różnią to ona dalej brnie w to, że to ja się myle.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:45757443 @Dlatego właśnie otwórz dyskusję - w szczegółach zamówienia na dole kliknij zielony napis „zgłoś problem z zamówieniem” i następnie tak jak napisałem w jednym z wcześniejszych postów. 

oznacz moderatorów