Zakupiłem ekspres do kawy z Allegro Lokalnie i zaraz po przybyciu ekspresu zaparzył 3 kawy a reszta to Zabarwiona Woda czy Czysta Woda i chciałem go zwrócić skoro jest wadliwy a sprzedająca nie chce go przyjąć i Allegro Ochrona Kupujących Odrzuca mój wniosek o zwrot pieniędzy i że mam ja sobie latać po serwisach by go naprawili , Co to za Ochrona Kupujących skoro Towar jest Wadliwy i to ja mam latać po serwisach zamiast mi zwrócić pieniądze za wadliwy towar a miał być w swietnym stanie według sprzedającej .
@Jim_y_ rozumiem, że chodzi o zamówienie z 18 stycznia? Sprawdziłam i widzę, że była tutaj zgłoszona reklamacja, którą sprzedający odrzucił.
Jako Allegro nie możemy podważyć decyzji reklamacyjnej sprzedającego. Wniosek został wstrzymany i poprosiliśmy o skorzystanie z gwarancji. Dopiero po decyzji gwaranta, będziemy mogli ustalić coś więcej w sprawie Twojego wniosku.
A jak mam złożyć to odwołanie od reklamacji bo nie mogę znaleźć nigdzie tego ??
@Jim_y_ Jeśli ekspres jest na gwarancji producenta to zgłoś zlecenie serwisowe tutaj - https://apsserwis.pl/serwis-philips.
Odbierają na swój koszt.
Odwołanie od decyzji reklamacyjnej sprzedającego nic Ci nie da.
@Jim_y_ jaki to ekspres ? Pytam, bo miałam podobną, albo nawet taką samą sytuację...
ekspres Philips, model Series 800 (EP0820/00
@Jim_y_ Miałam inny model, też marki Philips. Szybciutko i bez problemów oddałam w ramach reklamacji, zwrot pieniędzy był błyskawiczny - ale to było na **piiip**ie...
Sorry, to nie było na Allegro...
@Jim_y_ tak masz latać po serwisach bo na lokalnie sprzedają osoby prywatne i nie chroni cię ustawa konsumencka, co najwyżej możesz sobie założyć sprawę z powództwa cywilnego i dochodzić praw sądownie. Chcesz mieć przywileje kupuj od firm, chcesz mieć taniej kupuj używki od osób prywatnych.