anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to normalne by ekspres do kawy który jest sporadycznie używany a nie parzy normalnie kaw

MAMY ROZWIĄZANIE!
Jim_y_
#2 Obserwator

Zakupiłem ekspres do kawy z Allegro Lokalnie i zaraz po przybyciu ekspresu zaparzył 3 kawy a reszta to Zabarwiona Woda czy Czysta Woda i chciałem go zwrócić skoro jest wadliwy a sprzedająca nie chce go przyjąć i Allegro Ochrona Kupujących Odrzuca mój wniosek o zwrot pieniędzy i że mam ja sobie latać po serwisach by go naprawili , Co to za Ochrona Kupujących skoro Towar jest Wadliwy i to ja mam latać po serwisach zamiast mi zwrócić pieniądze za wadliwy towar a miał być w swietnym stanie według sprzedającej .

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Jim_y_ rozumiem, że chodzi o zamówienie z 18 stycznia? Sprawdziłam i widzę, że była tutaj zgłoszona reklamacja, którą sprzedający odrzucił.

Jako Allegro nie możemy podważyć decyzji reklamacyjnej sprzedającego. Wniosek został wstrzymany i poprosiliśmy o skorzystanie z gwarancji. Dopiero po decyzji gwaranta, będziemy mogli ustalić coś więcej w sprawie Twojego wniosku. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Jim_y_
#2 Obserwator

A jak mam złożyć to odwołanie od reklamacji bo nie mogę znaleźć nigdzie tego ??

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jim_y_ Jeśli ekspres jest na gwarancji producenta to zgłoś zlecenie serwisowe tutaj - https://apsserwis.pl/serwis-philips.

Odbierają na swój koszt.

Odwołanie od decyzji reklamacyjnej sprzedającego nic Ci nie da.

oznacz moderatorów
jaszczur-ka
#11 Animator

@Jim_y_   jaki to ekspres ?   Pytam, bo miałam podobną, albo nawet taką samą sytuację...

oznacz moderatorów
Jim_y_
#2 Obserwator

ekspres Philips, model Series 800 (EP0820/00 

oznacz moderatorów
jaszczur-ka
#11 Animator

@Jim_y_ Miałam inny model, też marki  Philips. Szybciutko i bez problemów oddałam w ramach reklamacji, zwrot pieniędzy był błyskawiczny - ale to było na **piiip**ie...

Sorry, to nie było na Allegro...

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jim_y_ tak masz latać po serwisach bo na lokalnie sprzedają osoby prywatne i nie chroni cię ustawa konsumencka, co najwyżej możesz sobie założyć sprawę z powództwa cywilnego i dochodzić praw sądownie. Chcesz mieć przywileje kupuj od firm, chcesz mieć taniej kupuj używki od osób prywatnych.

oznacz moderatorów
jaszczur-ka
#11 Animator

@Jim_y_ 

Kolega @az1rael  ma rację. Lepiej kupować od firm, choć też się można "przejechać" ale jednak masz większe możliwości w przypadku wady sprzętu.  Od osób prywatnych - tylko drobiazgi albo bezpośrednio, z możliwością sprawdzenia. Tak jest bezpieczniej.

oznacz moderatorów