anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy w licytacji Bcm allegro jest tak jak w licytacji allegro lokalnie???

Client:109828139
#9 Pomysłodawca#

Witam.Właśnie zalicytowałem przedmiot na licytacji bcm allegro i jestem bardzo ciekawy czy jak dojdzie prawie do końca licytacji i zostanie powiedzmy kilka minut do końca a ja zalicytuję w ostatniej minucie to czy będzie to samo co na licytacji w allegro lokalnie że czas będzie mi się wydłużał o kolejne 5 minut i tak w kółko??? Jest to strasznie irytujące i właśnie dlatego przestałem licytować na allegro lokalnie,bo moim zdaniem jest to celowe przedłużanie,naciąganie ludzi i robienie z nich **piiip**ów.Nie chciałbym żeby sytuacja się powtórzyła na zwykłej licytacji allegro jest to aukcja bcm.Powiedzcie jak to jest w rzeczywistości,bo jeszcze nie miałem okazji się przekonać.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

komis-bell
#21 Demiurg#

Na zwykłym Allegro licytacja kończy się o określonym czasie i nie jest przedłużana. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Ok dzięki za odpowiedz serdecznie pozdrawiam😉

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:109828139  Nie, na Allegro zwykłym jest przestrzegany czas zakończenia oferty i mozna licytować w ostatniej sekundzie.  Można  wystawić swoją kwotę maksymalną a system sam będzie przebijał  powyżej najwyższej oferty konkurencji.

Jest problem, powyżej 1000zł  system każe ci się  ponownie zweryfikować co czasem blokuje możliwość dalszej licytacji.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Na szczęście nie mam zamiaru licytować za ten przedmiot aż 1000zł,bo jest wart max 200zł i bardzo wątpię że inni też przebiją tą kwotę.Dzięki za odpowiedz serdecznie pozdrawiam🤗

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Client:109828139 Licz się też z tym, że licytują także automaty > Twoja kwota, niby najwyższa może zostać przelicytowana w ostatniej chwili przez automat.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Śmiechu warta licytacja!!!!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Ja wiem czy śmiechu warta? Jak ja licytuję to ustalam swój max który chciałbym dać, wklepuję od razu ten max doliczając powiedzmy kilka % kwoty tak żeby nie przegrać o np kilkanaście zł  i dopóki moja oferta jest najwyższa to automatycznie każda niższa oferta zostaje przelicytowana. Jak ktoś będzie w stanie dać więcej niż ja to trudno. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Rozumiem,ale jest to licytacja niepewna i w taki sposób nie wiesz do końca czy się potoczy na twoją korzyść, tym bardziej jeśli przedmiot naprawdę ci się podoba to wiadomo że wtedy jest szkoda.Ja już odpuściłem i kupiłem w normalny sposób przedmiot i to jeszcze lepszy niż w licytacji i to w rozsądnej cenie i jest to sprawdzony i pewny sposób wystarczy trochę poszukać,a tego typu licytacje i zabawy mnie męczą ,a na koniec nie chcę się rozczarować,no ale jest to moje zdanie,a jeśli uważasz inaczej to oczywiście rozumiem i życze powodzenia  z pomyślnym dla ciebie skutkiem.Pozdrawiam🤗

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Każda licytacja jest niepewna bo zawsze może się znaleźć ktoś kto zaoferuje więcej niż Ty - na tym to polega. 

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Oczywiście,ale ta jest wybitnie irytująca nie wspominając o licytacji allegro lokalnie.Na szczęście na allegro jest wystarczająca ilość produktów żeby coś kupić normalnie bez licytacji wystarczy dobrze poszukać,pozatym z tego co zauważyłem to finalnie wylicytowana cena przedmiotu nieraz jest taka sama lub nawet wyższa niż jakbym zakupił przedmiot w zwyczajny sposób,także szczerze po co mi taka licytacja.

oznacz moderatorów