anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przebijam kwotę w licytacji allegro a w tym samym momencie moja oferta została przebita o co chodzi?

Client:109828139
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego jak przebijam ofertę w licytacji allegro to w tym samym czasie wyskakuje że moja oferta została przebita,za chwilę znowu przebijam a tu znowu została przebita i jeszcze raz.Czy ktoś może mi wyjaśnić o co tu chodzi,przecież jest to niemożliwe żeby ktoś w tym samym momencie wcisnął i przebił moją ofertę tym bardziej kilka razy pod rząd! O co tu chodzi???Czy znowu jakaś ściema i naciąganie ludzi jak na allegro lokalnie.Proszę o odpowiedz.

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

LEW433
#21 Demiurg#

Są już automaty na AL do licytacji.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Co za ściema i naciąganie ludzi,podobnie jak na allegro lokalnie z tym 5 minutowym przedłużaniem co chwilę.Nie będę już licytował w tych pseudo licytacjach.Bezczelne naciąganie ludzi na kasę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Za tą kasę to jak dobrze poszukam to kupię normalnie bez żadnej ściemy!Allegro schodzi na psy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

👍

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

To jest prawidłowo, żadna ściema.

Jest licytacja od 1 zł  ty dajesz ofertę 100,00 zl

Na licytacji wyświetla się że zaoferowałeś 1,50 zł  a to ile naprawdę chcesz dać pozostaje tajemnicą.

Jeżeli ktoś inny zaoferuje  10 zł to na licytacji wyświetli się że ty jednak przebiłeś i dajesz 10,50

Ciągle masz rezerwę do 100 zł ale jeśli ktoś da  101 zł to on wygra.

Na lokalnym niestety jest inaczej.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Nikt mi nie powie że to nie jest naciąganie ludzi!!!Ja też sobie zrobię swoj regulamin i co z tego! Te licytacje nie mają sensu,bo to zabawa dla małych dzieci,a za kwotę końcową tej śmiesznej licytacji to sam znajdę gdzie indziej bez głupiej licytacji i niepotrzebnych nerwów.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Wiem jak wygląda prawdziwa licytacja,a nie to coś!Serio żenada!!!!

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Niestety tak tu jest, ale automaty "snajper" są powszechne.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Beznadziejna pseudo licytacja!!!Lepiej wyjdę na tym jak dobrze poszukam i kupię bez tej żałosnej licytacji.Dzięki za odpowiedz i poświęcony czas.Pozdrawiam😉

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#12 Orędownik#

@Client:109828139 "Wiem jak wygląda prawdziwa licytacja" - właśnie, że nie wiesz. Taki sam system działa wszędzie, zarówno na aukcjach internetowych, jak i stacjonarnych. Wszędzie tam, gdzie jest możliwość wcześniejszego składania ofert. Nigdy nie podaje się do publicznej wiadomości maksymalnej oferty, lecz minimalną wygrywającą

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Naciągasz się sam. Wystarczyło przeczytać regulamin licytacji na głównym, a byś wiedział, ze ktoś po prostu wcześniej dał więcej niż Ty. System na głównym automatycznie przebija o minimalną kwotę podbicia do czasu aż zostanie osiągnieta największa kwota dana przez tego drugiego licytującego.

Czyli dam 100zł. System zalicytuje 1zł, Ty dasz 2zł, system sam podbije moją ofertę do 3zł itp....

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Co to za regulamin ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:109828139   "Co to za regulamin ŻENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Nie musisz tak  emocjonalnie okazywać wstydu że nie zrozumiałeś regulaminu.  My też wielu  rzeczy tutaj na Allegro nie rozumiemy ale nikt z tego powodu  nie krzyczy, nikt szat nie rozdziera.

Podobno "Positivum" na takie stany pomaga,  przynajmniej tak reklama obiecuje.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Nie czuję wstydu bo nie mam takiego powodu,a nie czytałem regulaminu bo byłem przekonany że licytacja działa w sposób powszechny i prawidłowy,za to ubolewam nad tobą i tymi żałosnymi wypocinami które wypisujesz bawiąc się w psychologa.Pozdrawiam🙂

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

To dobrze że wiesz kto to taki jest psycholog.  Na pewno ci pomogą  życzę ci tego...

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Zdradź mi proszę tajemnicę, bo teraz to mnie zaciekawiłeś? Co to znaczy, ze licytacja działa w sposób "powszechny i prawidłowy"? Jak żyję, fakt, że to dopiero 40 lat ale nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Gdzie nie spojrzę zawsze licytacja ma swój regulamin i zawsze czymś się różni. Gdzie Ty widziałeś te stałe zasady w licytacji? Ustawa jakaś je może przewidziała? Bo ja nie trafiłam na dwie strony z takimi zasadami licytacji absolutnie nigdy...

Regulaminy to jest coś co się niestety czyta. Wiem niby frustrujące ale ile potem nerwów mniej. Tak samo trzeba je czytać np wykupując abonament za 10zeta, żeby potem nie płakać że kosztował 10x więcej... A regulaminy, zasady i wszelkie zmiany allegro to już szczególnie radzę czytać ze solidną LUPĄ. A najlepiej taką lunetą jak w kreskówkach 🙂

oznacz moderatorów