Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
mogę kupić aparat w dobrej cenie na allegro lokalnie, ale mimo że to dobra oferta to kwota jest około 5000zł.
Szkoda by było stracić takie pieniądze.
Więc chciałem zapytać, co w przypadku gdy zostanę oszukany? Czy będę mógł liczyć na pomoc allegro?
Czy dostanę zwrot pieniędzy?
A gdy sprzedający wyśle sprzęt ale np. okaże się że nie jest zgodny z opisem? np. nie jest do końca sprawny?
Czy wtedy też allegro pomoże? czy zostaję z tym sam?
Jakie macie doświadczenia?
Poczytaj skąd sprzedajacy i dopytaj>takie rzeczy mogą się później przydać w razie "nieporozumień", rób to przez Allegro>czat. Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy>masz dyskusję masz POK(allegro Protect), także środków nie stracisz > może w najgorszym przypadku trochę potrwać odzyskanie(kilka tygodni). Ważne > od prywatnego sprzedającego nie masz zwrotu bez podania przyczyny>chyba ze wyrazi na to zgodę, zostaje reklamacja z tytułu rękojmi>sprawdź czy jej nie wyłącza.
Sprzedający napisał w ogłoszeniu, że wszystko ok.
Kontaktowałem się z nim, i właśnie tak się z nim dziwnie pisało. Ale może przesadzam.
Jednak zastawiałem się co się stanie, jak np. konto będzie na słupa, ja przeleję kasę a nic nie dostanę?
Albo sprzęt będzie uszkodzony.
Pisałeś przez Allegro ? zakup rób tylko przez Allegro, są to bezpieczne zakupy.
ODPUŚĆ SOBIE TEMAT ZAKUPU.
Poczytaj na forum ilu ludzi miało problemy. Samo szarpanie się wykańcza.
Przeczytaj tez sobie regulamin nowego AP.
Generalnie = dałbym sobie spokój.
Co z tego, że wyśle sprawny powiedzmy jak padnie podczas transportu. I co wtedy?
Jakies 2 tygodnie temu pisal gosc ktory kupil jak sie okazalo uszkodzony obiektyw. Sprzedajacy go olał. Stracil mase czasu na szarpanie i skonczylo sie tym, ze dostal z trudem kase na naprawe. Dla mnie kiepskie rozwiązanie.
Zapewne aparat wygwizdany z przebiegiem parę milionów zdjęć. Lepiej zakupić słabszy a nowy.
Właśnie chodzi o to że przebieg jest niski.
Przecież jest chyba ochrona kupujących?
jeżeli gościu wyślę aparat a do mnie dojdzie zepsuty i a on powie że wysłał sprawny i pewnie w przesyłce się zepsuł to wtedy Allegro zwróci mi pieniądze?