anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy zakupy na Allegro Lokalnie są bezpieczne?

Client:97224460
#7 Wielbiciel#

cześć jeśli chcę kupić coś z allegro lokalnie a osoba mnie oszuka to czy allegro zwróci mi pieniądze?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

milka1234567890
#18 Luminarz#

@Client:97224460 Tak, Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy. Masz dyskusję, masz POK.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:97224460 jeżeli kupisz coś na Allegro Lokalnie, a zamówienie będzie niezgodne z opisem lub napotkasz inne problemy transakcyjne, możesz założyć Sprzedającemu dyskusję oraz skorzystać z rekompensaty w ramach Programu Ochrony Kupujących. Musi to być zakup "kup teraz" lub licytacja i płatność z góry, nie ogłoszenie i przesyłka pobraniowa. Zakupy na Allegro Lokalnie są bezpieczne, weryfikujemy konta Sprzedających przed wystawieniem produktu na sprzedaż, jeżeli masz wątpliwości, zawsze możesz do nas napisać  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:97224460 Program Ochrony Kupujących na Allegro Lokalnie działa, ale moim zdaniem bezpieczniej jest kupować na zwykłym Allegro. Na Lokalnie nie ma systemu komentarzy, nie bardzo wiadomo od kogo kupujemy, od osoby prywatnej, czy od firmy. Poza tym po wpisach na tym forum widać, że na Lokalnie zdecydowanie częściej dochodzi do problemów po zakupie.

oznacz moderatorów

ZibiK30
#18 Luminarz#

@Client:97224460 Tak, bo allegro gwarantuje Ci bezpieczne zakupy, lokalnie przypomina mi takie małe polskie "Chiny" trochę, nikt nic nie musi i nie wiadomo to i co, ale ważne że jest slogan "bezpieczne zakupy" 🙂

Opinia na Allegro może być śmieszna ciekawa lub druzgocąca

Link do pomocy Allegro Kliknij i napisz

oznacz moderatorów