anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy zostałem oszukany?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:128028335
#8 Zapaleniec#
  • Witam (będę pisał z mojej perspektywy 24 godziny od zakupu)
  • 24 godziny temu znalazłem fajną konsolę ps5 na **piiip** napisałem do sprzedającego czy oferta dalej jest aktualna on odpisał że tak ja dopytałem o kilka szczegółów po czym byłem zdecydowany na kupno chciałem kupić za pomocą wysyłki za pobraniem ale osoba zaproponowała mi że przez allegro lokalnie ja poprosiłem o link do ogłoszenia osoba mi powiedziała żebym wysłał Gmail to ona tam wyślę bo **piiip** blokuje takie żeczy i ja podałem ten Gmail ona przysłała ten link tu link 👇👇👇👇👇
  • https://allegrolokalnie.offerta117768.icu/?id=i6M44fb4ChKakKf7hnc4GchFMfJF64
  • Ja w niego kliknołem i kupiłem przez blik i w telefonie w banku pieniądze zdjeło a w allegro nie przeszło do tego w chistori nic nie ma a pieniądzy na koncie nima do tego ten link był jeżeli oszustwem to ta strona była idealnie odwzorowana a jak kliknołem strona główna to przechodziłem do strony głównej potem napisałem do tej osoby  przez **piiip** że kupiłem pieniądze z konta zeszły ona powiedziała że jej wygląda że nie przeszła płatność a pieniądze zostaną zwrócone do 48h. teraz czyli około 24 godziny po tej sprawie zobaczyłem na konto a tam pisze zen -800 zł 
  • Wchodzę na **piiip** i tam na czacie pisze zablokowaliśmy tą osobę ze względu na bezpieczeństwo pisze spółka **piiip** 
  • I nie wiem za bardzo co teraz zrobić  proszę o szybką pomoc bo to kosztowało 800 zł
oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
Halfrunt
#20 Guru#

Tak. Zostałeś oszukany.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Skąd pewność?

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#

bo zakupu nie dokonano na stronie Allegro, co widać w treści linku, który przedstawiłeś.

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

Jak coś to chodzi o @lx

oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@Client:128028335  bez znaczenia o który portal chodzi, oszuści działają na kilku, nawet na fejsbuku. Dałeś się oszukać, kliknąłeś w link, który nie prowadził do Allegro, a strony podrobionej. Zgłaszać trzeba oszustwa na Policję, bezzwłocznie.

Tutaj na tym forum pewnie nie skłamię jak powiem, że są setki takich przykładów oszustwa.

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:128028335 Ten link nie prowadzi do serwisu allegro. 

Możesz się z tym zgłosić na policję ale o odzyskaniu pieniędzy niestety zapomnij - będzie to graniczyło z cudem. 

Poza tym - PS5 za 800 zł? 🙉

Nie zapaliła Ci się żadna lampka ostrzegawcza?

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec#

No ale playstation miał już 5 lat

oznacz moderatorów
Client:35386082
#14 Krzewiciel#

Jeżeli na tej stronie podałeś hasło i login do Allegro to zmień hasło. 
Najlepiej włącz logowanie dwustopniowe.

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:128028335 na potwierdzeniu płatności zobacz co kupiłeś albo gdzie pieniądze wypłaciłaś

oznacz moderatorów