anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy zostalam oszukana

Client:125234467
#7 Wielbiciel#

Witam kupiłam telefon w piątek i od tego czasu sprzedawca się nie odzywa. Kupiłam ten telefon na **piiip** ale sprzedawca wysłał link do allegro lokalnie, zostal podzielony na dwa linki ponieważ sprzedający nie mógł zmienić metody płatności z blika na kartę https://allegrolokalnie.12yv0a1.pl/oferta/c83c5ca0-7928-4142-8ee0-6d7a36b9b867 

https://allegrolokalnie.12yv0a1.pl/oferta/719d205b-3a7d-4419-a622-b9be844ef046 

I problem wygląda tak że nie mogę zobaczyć zakupu telefonu jest tylko przelew i nie wiem co mam zrobić bo telefon kosztował 1200 zł i chciała go kupić moja córka za jej ciężko zarobione pieniądze. Ostatni kontakt z sprzedającym był w piątek kilka minut po zakupie że następnego dnia go wyślę i od tamtego momentu nie odpisuje.CO MAM ZEOBIC?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Client:125234467 jest duże prawdopodobieństwo, że to oszustwo i zakup poza Allegro. (jeśli nie widzisz tego zamówienia u siebie) Powinieneś zgłosić się na Policję. Mam nadzieję, że otrzymasz pomoc i wsparcie.

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

Zwróć uwagę na link, który podałaś, to nie jest link do Lokalnie.

Zostałaś oszukana, pozostaje zgłoszenie na Policję i szukanie wiatru, gdzieś w świecie.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:125234467 Link który otrzymałaś nie prowadzi do Allegro tylko do strony 12yv0a1.pl.

To fałszywa strona imitująca serwis Allegro.

Zerknij na potwierdzenie tego BLIKa w banku - najpewniej będzie to wypłata gotówki w bankomacie.

Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy się niestety nie nastawiaj bo w praktyce będzie to nierealne.

oznacz moderatorów

Client:125234467
#7 Wielbiciel#

A jest hkais mały procent sznas żeby je odzyskać?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:125234467 W zasadzie żadnych, wielu tu zostało oszukanych i nikt się nie pochwalił że odzyskał, a byli tacy że pisali że da się, zgłaszasz takie rzeczy na Policję.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:125234467 Szansa jest ale jedynie teoretyczna - niestety.

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#13 Ambasador#

To już zależy od Policji i zaawansowania oszusta w swojej nieuczciwej "profesji".

Zazwyczaj takie sprawy kończą się po 30stu dniach od zgłoszenia, informacją o niewykryciu sprawcy. Niestety.

oznacz moderatorów