anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dlaczego Angelika (Client:132894422) ma jeszcze konto na allegro?

prr136
#7 Wielbiciel#

Kupiłem konsolę od wyżej wymienionego sprzedawcy . Od razu odezwała się do mnie z prośbą o dane do wysyłki. To wzbudziło moje obawy. Okazało się , że zdjęcia i treść  skalkowane są z ogłoszenia na **piiip** , z tym że o 200 zł droższą. Skontaktowałem się ze sprzedawcą z **piiip** , oczywiście nie zamieszczał ogłoszenia na A.lokalnie. To wszystko skłania mnie do przypuszczenia , że to klasyczne oszustwo na wyłudzenie danych i/lub fałszywą witrynę wysyłkową. Na zapytanie dlaczego ogłoszenie zostało skopiowane , nie dostałem odpowiedzi od Pani Angeliki. Natomiast zapewniła , że wyśle konsole w najbliższy roboczy dzień. Jak się domyślacie nigdy nie dostałem powiadomienia od A. , ani Inpost o wysyłce. W międzyczasie skontaktowałem się z operatorem karty A.pay , bo z niej opłaciłem zakup. *Uważam ,że to bezpieczny sposób na dokonywanie zakupów , polecam. *Ale nie mogli cofnąć przelewu , bo transakcja z racji nie wysłania przedmiotu nie została wdrożona. Piłeczka po stronie A. Od A dostałem powiadomienie 20.05 o zwrocie na Apay w przeciągu 3 dni. dziś 4 dzień.???? Co do Pani Angeliki wysłała mi po paru dniach kolejne zapytanie o dane do przelewu tym razem z rzekomym zwrotem pieniędzy. Jakieś nielogiczne tłumaczenie , że wysłała do jakieś kobiety tą konsolę , czy pieniądze za transakcje. i w kółko prośba o dane do przelewu.*zdjęcie kobiety z jakiejś oferty bielizny chyba z Asos* Co do Pani Angeliki zamieściła jeszcze dwa ogłoszenia jedno z obudową do kompa , oczywiście też ściągnięte z **piiip**. Co ciekawe obudowa droższa niż ta na **piiip** i nie warta tych pieniędzy. pewnie umieszczona oferta na uwiarygodnienie drugiego ogłoszenia z drukarką . Drukarka wystawiona za 500 , ale każdego dnia obniżana o 100 zł . Aż osiągnęła pułap 250 zł. i została zakończona. Dziś widzę znowu wystawioną za 500. Tym razem tylko zdjęcia katalogowe drukarki. Oczywiście zgłosiłem naruszenie zasad na A. do obydwu ogłoszeń z kradzionymi zdęciami dodając linki*mam też screeny*. Ale jak napisałem ogłoszenie z drukarką pojawiło się na nowo. Zakładam że konto prawdziwej P. Angelik zostało skradzione ,sfabrykowane lub osoba taka nie istnieje. Pocieszającym jest fakt , iż wszystkie oferty są ze smart , a więc trzeba było tę usługę  opłacić:)

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@prr136  nie rozumiem Twoich obaw, napisałaś " Od razu odezwała się do mnie z prośbą o dane do wysyłki. To wzbudziło moje obawy." , a niby jak miała wysłać nie znając Twojego adresu🤔

później piszesz, że "wysłała mi po paru dniach kolejne zapytanie o dane do przelewu tym razem z rzekomym zwrotem pieniędzy. Jakieś nielogiczne tłumaczenie", a jak miała Ci zrobić zwrot nie mając danych do przelewu🤔

A to, że skopiowała sobie czyjąś aukcję, to pewnie zwykłe lenistwo😉

oznacz moderatorów

prr136
#7 Wielbiciel#

masz rację. nie rozumiesz. dane podaje allegro . wysyłka smart. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@prr136 ja to wiem, ale Andzelika jest na Allegro dopiero dwa miesiące i być może nie wie jak tu się odbywają transakcje, przecież gdyby chciała wyłudzać dane, to by wystawiła przedmiot na Allegro, tam wszystkie dane ma jak na dłoni i nie musi nikogo prosić😉

all.png

oznacz moderatorów

prr136
#7 Wielbiciel#

sprzeczasz się ze mną , aby się sprzeczać? jakim cudem nie dostałem powiadomienia o wysyłce? jakim cudem dostała pieniądze , które mi chce wysłać?

Przedmiot został kupiony. Sprawdź status zakupu w zakładce Kupione.
Przeczytano
15.05.2025
Proszę o adres
15.05.2025
Do wysyłki
15.05.2025
o jaki adres ? przecież to paczkomat
Przeczytano
15.05.2025
Tak jest nadaje paczkę
15.05.2025
dane do wysyłki przesyła allegro
Przeczytano
15.05.2025
Tak mam
15.05.2025
zdjęcia są ukradzione z **piiip** .Jesteś cyber-złodziejem ? zgłosiłem to na allegro
Przeczytano
15.05.2025
a teraz powtarzaj za mną W Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie
Przeczytano
15.05.2025
Przepraszam ale to jest czat sprzedażowy nie wiem o co Panu chodzi jutro zamówienie zostanie Wysłane Pozdrawiam
15.05.2025
skontaktowałem się ze sprzedawcą .to nie jest jego aukcja
Przeczytano
15.05.2025
Dzień dobry czy dostał Pan konsole ?
20.05.2025
?????
20.05.2025
jasne . tak mi się spodobała , że chyba kupię od Pani drugą
Przeczytano
20.05.2025
Nie rozumiem
20.05.2025
żeby ktoś otrzymał przesyłkę , ktoś musi ją wcześniej nadać
Przeczytano
20.05.2025
Ja ją nadam
20.05.2025
Równiez może Pani zamówić za pobraniem jeśli pani się boi
20.05.2025
A to Pan pisze
20.05.2025
Czyli nie dostał pan konsoli rozumiem
20.05.2025
Proszę się kontaktować z tą panią
20.05.2025
Powiększ zdjęcieprr136_0-1748092069996.jpeg

20.05.2025
Julia Miłosz
20.05.2025
Wystawiłam jej ogłoszenie a pieniądze poszły do tej Pani
20.05.2025
i co teraz?
Przeczytano
20.05.2025
Dokonam Panu zwrotu na koniec miesiąca z własnych pieniędzy w takim razie
20.05.2025
Proszę o numer konta bankowego
20.05.2025
Do wpłaty
20.05.2025
Proszę o numer konta bankowego
20.05.2025
Do wysłania pieniędzy
20.05.2025
Ja również zostałam oszukana przez tą Panią i zgłoszę jutro sprawę również na policję
20.05.2025
A pieniądze oddam z swoich
20.05.2025
Innego wyboru nie mam nie lubię oszukiwania ludzi a tym bardziej pieniądze nie są na drzewach
20.05.2025
Lub wyśle przez pocztę na numer telefonu i pan sobie na spokojnie odbierze
20.05.2025
Po tym jak ta Pani dostała Pieniądze Zero kontaktu z Tą Panią jest
20.05.2025
Dzwoniłam do Pana z końcówką 710 ale Pan nie odbiera
20.05.2025
W wolnej chwili proszę numer konta do wysłania Pieniędzy
20.05.2025
I Przepraszam a sama dałam się nabrać że niby Praca
20.05.2025
Powiększ zdjęcieprr136_1-1748092069916.jpeg

20.05.2025
Pani mnie zablokowała
20.05.2025
Idę jeszcze dziś na policję
20.05.2025
To ta pani dała mi ogłoszenie do wystawienia na to dowód . I na jakie dane kazała wysłać przelew
20.05.2025
Powiększ zdjęcieprr136_2-1748092069944.jpeg

20.05.2025
Powiększ zdjęcie

20.05.2025
Powiększ zdjęcie

20.05.2025
Powiększ zdjęcie

20.05.2025
Pieniądze Panu zwrócę ze swoich i proszę się nie martwić tylko proszę o numer konta bankowego
20.05.2025
Lub na jaki numer telefonu mam wysłać przelew przez pocztę i na jakie dane
20.05.2025
Witam przepraszam że tak późno zawiadomienie zrobiłam na policji
21.05.2025
Dziś
21.05.2025
Na tą Panią
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@prr136  oki teraz już wszystko rozumiem, niestety Andzelika została słupem😔 , teraz aby nie mieć problemów z prawem, oraz z Allegro musi zwrócić kasę wszystkim poszkodowanym, ze swojej kieszeni bo tak jej powiedziano na Policji, ona nie jest oszustką, tylko poszkodowaną,  zwyczajnie dała się wrobić

oznacz moderatorów

prr136
#7 Wielbiciel#

niestety Andzelika została słupem....to tylko twoje założenie

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@prr136 @Tak pani Angelika została słupem. Nie pierwszy i nie ostatni taki temat na tym forum. 

oznacz moderatorów

prr136
#7 Wielbiciel#

Jak pisałem to tylko założenie. Nie posiadam żadnego dowodu o zgłoszeniu sprawy na policję. pomijam cały aspekt super naiwności podejmowania takiej pracy.  Ale fakt , że ogłoszenie o drukarce zostało ponownie wystawione świadczy o czymś zupełnie innym

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@prr136  uwierz mi, że ona jest teraz tak roztrzęsiona, że nawet nie wie nic o tej aukcji, ani o Dyskusji, zwróć uwagę, że chciała Ci oddać pieniądze za wszelką cenę, prosiła o konto, numer telefonu do blika, albo zwykły przelew pocztowy, bo zwyczajnie boi się odpowiedzialności karnej, żaden oszust nie chciał by Ci wysyłać pieniędzy na Blika

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@prr136  tak jak zakładałem na początku, Anrzelika kolokwialnie mówiąc jest nie ogarnięta i nie ma pojęcia jak wygląda sprzedaż na Allegro, znalazła  pracę , która miała polegać na wystawianiu ogłoszeń i z tego miała mieć dobry procent, niestety teraz będzie musiała płacić za swoje błędy😔

oznacz moderatorów

prr136
#7 Wielbiciel#

przyznam się, że kompletnie nie rozumiem zaistniałej sytuacji. A. przelało środki na konto sprzedającego po tym jak wysłałem powiadomienie o naruszeniu zasad i prawdopodobnej próbie oszustwa? Dostali to powiadomienie najwyżej po godzinie . Bez potwierdzenia wysyłki , czy odbioru przesyłki. Nie rozumiem na jakiej podstawie został anulowany zwrot pieniędzy. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@prr136  jak sprzedający dostaje kasę na koto w Allegro, to może je wypłacić w ciągu sekundy i nie musi potwierdzać nadania przesyłki, ja zawsze najpierw robię wypłatę kasy, a dopiero później realizuję zamówienie, teoretycznie, to oni mogli by cofnąć, ale u nich są procedury, więc od momentu zgłoszenia do momentu reakcji Allegro, to możesz nawet kilka dni czekać, niestety Allegro nie słynie z szybkiego załatwiania spraw😉

oznacz moderatorów

prr136
#7 Wielbiciel#

Ale na jakiej podstawie cofnięcie zwrotu?

oznacz moderatorów

prr136
#7 Wielbiciel#

Dostaję powiadomienie o zwrocie i co się dzieje? mają dane o nr karty. Powinni je przelać na ten nr .

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@prr136  jeśli Allegro wysłało powiadomienie o zwrocie, to pieniądze do trzech dni powinny wrócić tam  skąd przyszły, ale o cofnięciu zwrotu, to jeszcze nie słyszałem, dostałeś drugiego e-maila o anulowaniu zwrotu🤔

oznacz moderatorów

prr136
#7 Wielbiciel#

Na pocztę nie dostałem . dopiero jak zgłosiłem problem z aukcją w dyskusji ze sprzedającym dostałem taką informację 

24 maja 2025 15:46
prr136 - zwrot z Allegro Finanse został anulowany, proszę, aby podał Pan numer konta do zwrotu pieniędzy w Dyskusji. Client:132894422 - gdy Klient poda numer konta do zwrotu, proszę udokumentować zwrot pieniędzy w ciągu 24 godzin od wskazania danych. Brak wyczerpującego wyjaśnienia w dyskusji, może spowodować nałożenie ograniczeń na konto sprzedawcy.
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@prr136  wygląda na to, że te pieniądze są dowodem w sprawie przestępstwa i muszą być zablokowane jako dowód, dlatego musisz podać numer konta i Andzelika odda Ci kasę ze swoich pieniędzy bezpośrednio na Twoje konto

oznacz moderatorów

prr136
#7 Wielbiciel#

co zatem z tym ogłoszeniem drukarki ?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@prr136  tak jak napisał Mateusz "Przekazuję tą sprawę do odpowiedniego zespołu w celu weryfikacji.", ale, że  przez weekend nie pracują, to może w poniedziałek się tym zajmą

oznacz moderatorów