Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem konsolę od wyżej wymienionego sprzedawcy . Od razu odezwała się do mnie z prośbą o dane do wysyłki. To wzbudziło moje obawy. Okazało się , że zdjęcia i treść skalkowane są z ogłoszenia na **piiip** , z tym że o 200 zł droższą. Skontaktowałem się ze sprzedawcą z **piiip** , oczywiście nie zamieszczał ogłoszenia na A.lokalnie. To wszystko skłania mnie do przypuszczenia , że to klasyczne oszustwo na wyłudzenie danych i/lub fałszywą witrynę wysyłkową. Na zapytanie dlaczego ogłoszenie zostało skopiowane , nie dostałem odpowiedzi od Pani Angeliki. Natomiast zapewniła , że wyśle konsole w najbliższy roboczy dzień. Jak się domyślacie nigdy nie dostałem powiadomienia od A. , ani Inpost o wysyłce. W międzyczasie skontaktowałem się z operatorem karty A.pay , bo z niej opłaciłem zakup. *Uważam ,że to bezpieczny sposób na dokonywanie zakupów , polecam. *Ale nie mogli cofnąć przelewu , bo transakcja z racji nie wysłania przedmiotu nie została wdrożona. Piłeczka po stronie A. Od A dostałem powiadomienie 20.05 o zwrocie na Apay w przeciągu 3 dni. dziś 4 dzień.???? Co do Pani Angeliki wysłała mi po paru dniach kolejne zapytanie o dane do przelewu tym razem z rzekomym zwrotem pieniędzy. Jakieś nielogiczne tłumaczenie , że wysłała do jakieś kobiety tą konsolę , czy pieniądze za transakcje. i w kółko prośba o dane do przelewu.*zdjęcie kobiety z jakiejś oferty bielizny chyba z Asos* Co do Pani Angeliki zamieściła jeszcze dwa ogłoszenia jedno z obudową do kompa , oczywiście też ściągnięte z **piiip**. Co ciekawe obudowa droższa niż ta na **piiip** i nie warta tych pieniędzy. pewnie umieszczona oferta na uwiarygodnienie drugiego ogłoszenia z drukarką . Drukarka wystawiona za 500 , ale każdego dnia obniżana o 100 zł . Aż osiągnęła pułap 250 zł. i została zakończona. Dziś widzę znowu wystawioną za 500. Tym razem tylko zdjęcia katalogowe drukarki. Oczywiście zgłosiłem naruszenie zasad na A. do obydwu ogłoszeń z kradzionymi zdęciami dodając linki*mam też screeny*. Ale jak napisałem ogłoszenie z drukarką pojawiło się na nowo. Zakładam że konto prawdziwej P. Angelik zostało skradzione ,sfabrykowane lub osoba taka nie istnieje. Pocieszającym jest fakt , iż wszystkie oferty są ze smart , a więc trzeba było tę usługę opłacić:)
@prr136 nie rozumiem Twoich obaw, napisałaś " Od razu odezwała się do mnie z prośbą o dane do wysyłki. To wzbudziło moje obawy." , a niby jak miała wysłać nie znając Twojego adresu🤔
później piszesz, że "wysłała mi po paru dniach kolejne zapytanie o dane do przelewu tym razem z rzekomym zwrotem pieniędzy. Jakieś nielogiczne tłumaczenie", a jak miała Ci zrobić zwrot nie mając danych do przelewu🤔
A to, że skopiowała sobie czyjąś aukcję, to pewnie zwykłe lenistwo😉
masz rację. nie rozumiesz. dane podaje allegro . wysyłka smart.
@prr136 ja to wiem, ale Andzelika jest na Allegro dopiero dwa miesiące i być może nie wie jak tu się odbywają transakcje, przecież gdyby chciała wyłudzać dane, to by wystawiła przedmiot na Allegro, tam wszystkie dane ma jak na dłoni i nie musi nikogo prosić😉
sprzeczasz się ze mną , aby się sprzeczać? jakim cudem nie dostałem powiadomienia o wysyłce? jakim cudem dostała pieniądze , które mi chce wysłać?
@prr136 oki teraz już wszystko rozumiem, niestety Andzelika została słupem😔 , teraz aby nie mieć problemów z prawem, oraz z Allegro musi zwrócić kasę wszystkim poszkodowanym, ze swojej kieszeni bo tak jej powiedziano na Policji, ona nie jest oszustką, tylko poszkodowaną, zwyczajnie dała się wrobić
niestety Andzelika została słupem....to tylko twoje założenie
@prr136 @Tak pani Angelika została słupem. Nie pierwszy i nie ostatni taki temat na tym forum.
Jak pisałem to tylko założenie. Nie posiadam żadnego dowodu o zgłoszeniu sprawy na policję. pomijam cały aspekt super naiwności podejmowania takiej pracy. Ale fakt , że ogłoszenie o drukarce zostało ponownie wystawione świadczy o czymś zupełnie innym
@prr136 uwierz mi, że ona jest teraz tak roztrzęsiona, że nawet nie wie nic o tej aukcji, ani o Dyskusji, zwróć uwagę, że chciała Ci oddać pieniądze za wszelką cenę, prosiła o konto, numer telefonu do blika, albo zwykły przelew pocztowy, bo zwyczajnie boi się odpowiedzialności karnej, żaden oszust nie chciał by Ci wysyłać pieniędzy na Blika
@prr136 tak jak zakładałem na początku, Anrzelika kolokwialnie mówiąc jest nie ogarnięta i nie ma pojęcia jak wygląda sprzedaż na Allegro, znalazła pracę , która miała polegać na wystawianiu ogłoszeń i z tego miała mieć dobry procent, niestety teraz będzie musiała płacić za swoje błędy😔
przyznam się, że kompletnie nie rozumiem zaistniałej sytuacji. A. przelało środki na konto sprzedającego po tym jak wysłałem powiadomienie o naruszeniu zasad i prawdopodobnej próbie oszustwa? Dostali to powiadomienie najwyżej po godzinie . Bez potwierdzenia wysyłki , czy odbioru przesyłki. Nie rozumiem na jakiej podstawie został anulowany zwrot pieniędzy.
@prr136 jak sprzedający dostaje kasę na koto w Allegro, to może je wypłacić w ciągu sekundy i nie musi potwierdzać nadania przesyłki, ja zawsze najpierw robię wypłatę kasy, a dopiero później realizuję zamówienie, teoretycznie, to oni mogli by cofnąć, ale u nich są procedury, więc od momentu zgłoszenia do momentu reakcji Allegro, to możesz nawet kilka dni czekać, niestety Allegro nie słynie z szybkiego załatwiania spraw😉
Ale na jakiej podstawie cofnięcie zwrotu?
Dostaję powiadomienie o zwrocie i co się dzieje? mają dane o nr karty. Powinni je przelać na ten nr .
@prr136 jeśli Allegro wysłało powiadomienie o zwrocie, to pieniądze do trzech dni powinny wrócić tam skąd przyszły, ale o cofnięciu zwrotu, to jeszcze nie słyszałem, dostałeś drugiego e-maila o anulowaniu zwrotu🤔
Na pocztę nie dostałem . dopiero jak zgłosiłem problem z aukcją w dyskusji ze sprzedającym dostałem taką informację
@prr136 wygląda na to, że te pieniądze są dowodem w sprawie przestępstwa i muszą być zablokowane jako dowód, dlatego musisz podać numer konta i Andzelika odda Ci kasę ze swoich pieniędzy bezpośrednio na Twoje konto
co zatem z tym ogłoszeniem drukarki ?
@prr136 tak jak napisał Mateusz "Przekazuję tą sprawę do odpowiedniego zespołu w celu weryfikacji.", ale, że przez weekend nie pracują, to może w poniedziałek się tym zajmą