anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego ludzie przestają kupować na allegro lokalnie

krzysztof1967rok
#9 Pomysłodawca

Ja przestałem w związku z tym, że interesują mnie stare monety, banknoty i znaczki pocztowe. W ofertach sprzedających jest wiele hińskich falsyfikatów które rozwijają ten rynek. dlatego prawdziwi kolekcjonerzy odchodzą do lamusa. Już coraz częście aukcje kończą się bez licytujących.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@krzysztof1967rok Coraz mniej ciekawych pozycji kolekcjonerskich pojawia się na AL ,przez co traci sens szukanie tam rarytasów. Druga sprawa to że najpewniej jest kupować od znanych ,z dobrą reputacją firm a takie tam nie wystawiają. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Główny powód to pewnie brak opinii o sprzedawcy. Sama na lokalnym kupiłam tylko raz o dziwo surowce w grze. Bo wiedziałam, że gościu sprzedaje od lat, a gierka mała ze wspólnym czatem i jakiekolwiek problemy rozniosły by się szybciej niż zapach pier..

Nic innego nigdy. Wolę dać odrobinę więcej na głównym, a zobaczyć komentarze. 

Do tego dochodzą notoryczne problemy z płatnościami.

Ja mimo, ze nie kupuje to sprzedaję na lokalnym. Już ze 2 lata temu spotykałam klientów, którzy za coś zapłacili, płatność nie przeszła i od tej pory albo nie kupują albo upierają się z płatnością na konto. Szczytowym przykładem był gość, który zarezerwował domek na urlop i płatność nie przeszła. Przez co prawie urlop stracił. Taki prędzej zapłaci blikiem na telefon niż przez portal, a od tego czasu jest tu dużo gorzej sądząc po postach...

Do tego dochodzi brak łączenia wysyłek z licytacji.

Trudności z wyszukaniem sprzedawców.

Bardzo słabe wyświetlenia i sprzedaż od kiedy nie widać tych ofert na głównym. Zresztą na głównym też jest słabo, więc może to akurat nie wina lokalnego.

Bardzo duży odsetek nie opłaconych licytacji. Dla prywatnych jest ok jak sami co chwilę na głównym nie płacą, ale niech im nie zapłacą...