anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego na allegro lokalnie nie mogę wyłączyć ofert z allegro

hopsia13
#8 Zapaleniec#

Zauważyłem że na Allegro lokalnie pojawiły się ogłoszenia z allegro.Jeżeli odznaczę ptaszka bo chcę przeglądać oferty tylko z allegro lokalnie to z allegro dalej są.Jeżeli nie mogę tego wyłączyć to proszę zrobić tak jak było dawniej że ogłoszenia z allegro lokalnie były widoczne też na allegro.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Ponieważ zostałeś króliczkiem testowym. Sprzedawców o tym mailem informowali. Kupujących jak zwykle nie???

Screenshot_289.png

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#12 Orędownik#

Witam.

@hopsia13 @AnnaG-Antyki 

U mnie działa. Domyślnie wyświetlane są wszystkie, ale można wybrać same oferty z Allegrolokalnie, lub same z Allegro.

W celu dokonania wyboru należy "odznaczyć niepotrzebnego ptaszka" i wcisnąć przycisk POKAŻ WYNIKI.

Jak dla mnie to jest to bardzo dobra opcja, jedna z nielicznych pozytywnych wprowadzonych w ostatnich latach, bo póki co wyszukiwarka na Allegrolokalanie działa o niebo lepiej niż na Allegro (działa tak jak Allegrowa przed "produktyzacją") i naprawdę da się znaleźć to czego się szuka. Szkoda tylko, że nie dotyczy to wszystkich ofert widocznych na Allegro, a jedynie tych wystawionych przez osoby prywatne.

Test testem, ale nie bardzo wiem w czym problem. Jakie to ma znaczenie dla kupujących czy oferty sprzedawców są z Allegrolokalnie czy z Allegro? Ważne by było ich jak najwięcej i by dało się łatwo je wyszukać po pasujących nabywcy słowach kluczowych czy parametrach...

Żeby nie było, że mam złudzenia że serwis w końcu zrobił "coś dla ludzi". Podejrzewam, że ta zmiana z punktu widzenia serwisu jest głównie po to, by wzrosła liczba wyświetlanych ofert na listingu, co może przekonać sprzedawców do promowania ofert na Lokalnie by wyświetlały się na początku, bo od czasu gdy oferty z Lokalnie zniknęły z głównego Allegro, to już niemal nikt ich na Lokalnie nie promuje bo i nie bardzo jest po co.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

hopsia13
#8 Zapaleniec#

Nie pisałbym jakby wszystko było w porządku.Jeżeli odznaczę ptaszka i nacisnę Wyniki to na pierwszej stronie oglądam tylko ogłoszenia z allegro lokalnie.Przechodząc na drugą stronę muszę zrobić to samo bo widzę na nowo ogłoszenia z allegro,ale jak znowu odznaczę ptaszka i nacisnę Wyniki to cofa mnie do pierwszej strony i tak w kółko.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Ach to standard. Każda zmiana tu tak działa... 

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#12 Orędownik#

@hopsia13 

Ok, ale to jednak trochę inny problem niż pierwotnie zgłoszony.

Na "drugiej stronie" nie sprawdzałem, ale jeśli tak jest, to jest to ewidentny błąd.

Zresztą podobny problem z przerzucaniem do wcześniejszych stron po wybraniu jakiegoś parametru występował już wielokrotnie i to od dawna i czasem allegro potrafiło go nawet naprawić.

Trzeba mieć nadzieję, że i tym razem im się uda, bo na wypisanie z testu bym nie liczył za bardzo...

Marek.

oznacz moderatorów

hopsia13
#8 Zapaleniec#

To nie jest inny problem.Nie mogę przeglądać ogłoszeń z allegro lokalnie tylko na siłę muszę też z allegro.To jest mieszanie w ogłoszeniach.Dawno temu pytałem dlaczego jak mam ustawiony tylko paczkomat do wysyłki, to przy zakupie dwóch rzeczy muszę zawsze zatwierdzać przesyłkę.Na allegro zwykłym tak nie ma.Odpowiedź allegro była dla upośledzonych.Pisałem im żeby czytali ze zrozumieniem,do tej pory nic się nie zmieniło.Podsumowując jest coraz gorzej.

oznacz moderatorów