anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego zmieniła się się opcja dostawy ?

Damian16623
#1 Nowicjusz

Kupiłem etui z opcją wysyłka waszym paczkomatem allegro one box ponieważ termin dostawy był do 2 dni roboczych po czym czekam 4 dzień a wysyłki jeszcze nie ma. Kontaktując się z firmą dowiedziałem się że wysyłka została nadana pocztą Polską. I pytanie brzmi dlaczego skoro wybrałem opcję allegro one box ? Czy allegro automatycznie samo to zmieniło czy firma sobie sama zmieniła ? Przez to termin dostawy jest na 29 grudnia. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Damian16623 co masz w szczegółach zamówienia, jaka dostawa ?

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Na termin dostawy one boxa to Ty nie patrz. Jabym miała zgadywać to pewnie sprzedawca miał zwyczajnie problem z nadaniem, co z tą dostawą jest notoryczne. Było ostatnio kilka postów gdzie po pierwsze nawet rankiem nie można zlecić podjazdu po paczkę na ten sam dzień, a Allegro potrafi wyświetlać dostawę na jutro. Poza tym notorycznie kurierzy nie przyjeżdżają po paczki w ustalonych terminach, a czasem nawet nie dostają zleceń podjazdu mimo wysłanego zlecenia, jest tu sporo postów gdzie paczki czekają na nich po kilka dni...

Jest jeszcze jeden problem. Allegro one nie obsługuje wszystkich regionów. Czasem sprzedawcy proszą tygodniami o wyłączenie tego na kontach, w międzyczasie stale wpadają zamówienia... Muszą sobie jakoś z tym radzić.

Ogólnie powinien zadzwonić i zapytać. Jednak jest przedświąteczny sajgon. Wysyłając to pocztą sprzedawca musiał dopłacić do wysyłki, więc na pewno nie zrobił tego ze złosliwości. Po prostu miał jakis problem z nadaniem i uznał, że tak będzie szybciej... Teraz u wszystkich przewoźników są problemy. Najmniej ich zawsze z Inpostem i to się wybiera gdy człowiekowi się śpieszy, obojętnie co tam sobie Allegro wyświetla...

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Damian16623 jeśli masz na myśli zakup etui z klapką z 14.12.2025 to metoda wybrana przy zakupie to Allegro MiniPrzesyłka i taka dostawa jest realizowana. W naszym systemie nie ma żadnej informacji o wysyłce przez Allegro One Box, więc przykro mi, ale musiałeś sam wybrać taką, a nie inną formę wysyłki. Nie ma technicznej możliwości, aby system sam ją zmienił. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów