anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie trafia płatność?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:102808828
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry mam pytanie, czy płacąc na allegro lokalnie z góry (blik) pieniądze trafiają do allegro, czy bezpośrednio do sprzedającego.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:102808828 Wpłata trafia na saldo Allegro Finanse i jeśli sprzedający ma poprawnie zweryfikowane konto do wypłat to może sobie te pieniądze od razu wypłacić na swoje konto bankowe.

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@Client:102808828 

W historii Blików (w apce bankowej) masz napisane gdzie trafiły pieniądze. Sprawdź koniecznie i napisz tutaj gdzie bo mam podejrzenia!!

oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

Napisane jest sprzedawca allegro, ale pytałem się bo okazało się, że osoba sprzedająca nie logowała się na allegro od ponad miesiąca i po kontakcie z tą osobą wyszło że już nie korzysta z allegro, a produkt sprzedała gdzie indziej. Więc teraz chcę zgłosić problem z zakupem i zastanawiałem się, czy pieniądze będą szły od allegro czy od tej osoby. Pozdrawiam

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Jeżeli ta osoba nie będzie chciała wysłać towaru to musi Ci zwrócić pieniądze. Powinna to zrobić z poziomu allegro finanse. Jeśli by były z tym kłopoty skorzystaj z dyskusji.

oznacz moderatorów
#1 Nowicjusz#

Z tego co rozumiem ta osoba nie ma już dostępu do konta allegro, więc od razu skorzystałem z opcji dyskusji i czekam do poniedziałku, aż będę mógł "poprosić o pomoc allegro"

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Bardzo dobrze. Pewnie się skończy na Allegro Protect.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry, @Client:102808828. Środki w pierwszej kolejności trafiają na konto Allegro Finanse. Sprzedający może wypłacić pieniądze na swoje konto dopiero wtedy, gdy zweryfikuje konto do wypłat. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów