anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile mam dni na zapłatę za pobraniem?

kameleonman
#8 Zapaleniec#

Witam!

W regulaminie Allegro Lokalnie mówią, że transakcja nie dochodzi do skutku, kiedy wybiera się szybkie metody płatności i nie opłaci się aukcji w ciągu 5 dni. Chciałbym wiedzieć, czy tak samo będzie gdy sprzedawca udostępni zapłatę za pobraniem? Nie zostało to jasno powiedziane, więc proszę o odpowiedź, ile czasu mam na rozliczenie, gdy wybiorę opcję dostawy za pobraniem.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Płatność za pobraniem dostarcza Ci kurier i płacisz Mu. Płatność za pobraniem do paczkomatu dostajesz informację ze towar jest w skrytce>opłacasz i dostajesz kod do otwarcia skrytki.

oznacz moderatorów

kameleonman
#8 Zapaleniec#

Czy to znaczy, że gdy wybiorę metodę płatności za pobraniem, to na Allegro Lokalnie mogę bezpiecznie kumulować wygrane transakcje pocztówek przez kilka tygodni i dopiero potem rozliczyć się ze sprzedawcą i żadna z wygranych aukcji nie zostanie anulowana (trzeba tylko zaznaczyć opcję za pobraniem)?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie, ponieważ sprzedajacy ma 7dni na wysłanie, chyba że w ofercie jest inny termin. Ale połączyć wysyłkę od jednego sprzedającego możesz tylko musisz z nim to uzgodnić na AL.

oznacz moderatorów

kameleonman
#8 Zapaleniec#

A czy przy szybkich płatnościach np. bliku na Allegro Lokalnie możemy ze sprzedawcą ustalić, że wyśle przesyłkę po kilkutygodniowym okresie kumulacji wygranych w aukcjach pocztówek, jeśli zaznaczy to w ofercie? Czy tak można tylko przy wyborze opcji płatności za pobraniem?

oznacz moderatorów