anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak działa allegro lokalnie?

Oziaka
#7 Wielbiciel#

Witam czy jak kupiłem coś na allegro lokalnie to te pieniądze są wysłane od razu do sprzedawcy czy jak na **piiip** że trzeba to potwierdzić, piszę ponieważ chciałbym odstąpić od zakupy napisałem to sprzedawcy a on mimo to wysłał paczkę której nie chce

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Oziaka przykro mi, jednak na Allegro Lokalnie sprzedają prywatni sprzedający, więc nie muszą zgadzać się na odstąpienie od umowy.
Środki trafiają na saldo Allegro Finanse sprzedającego, a następnie są wypłacane na jego konto bankowe. Nie trzeba niczego potwierdzać, ale trzeba mieć aktywowane konto do wypłat.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

AL to sprzedawcy prywatni i nie muszą wg prawa godzić się na anulowanie ani zwrot> tylko za ich zgodą. Tak środki trafiają przez AF na konto sprzedającego, Ty nie potwierdzasz.

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Oziaka  napisał(a):

piszę ponieważ chciałbym odstąpić od zakupy napisałem to sprzedawcy a on mimo to wysłał paczkę której nie chce

Jeżeli zakup nie jest od firmy to nie ma znaczenia czy Ty chcesz czy nie chcesz a nawet to czy zapłaciłeś, umowa jest ważna towar jest Twój prawa zwrotu nie masz. 

oznacz moderatorów