Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Już drugi raz podaję ten problem.
Otrzymałem produkt uszkodzony wybrakowany. Chciałbym go odesłać i otrzymać zwrot pieniędzy. Niby prosta sprawa a ciągnie się już drugi tydzień.
Sprzedawca nie chce podać adresu i twierdzi że przedstawił zdjęcia więc wiedziałem co kupuję. Doradca twierdzi że trzeba odesłać. Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy?
Masz otwartą dyskusję?: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE sprzedajacy nie ma adresu, a nie masz skąd przyszła wysyłka? to po 14dniach odznacz dyskusję jako nierozwiązana i dostaniesz możliwość złożenia wniosku do Allegro Protect. Napisz w dyskusji że to nie zwrot(nie musi się sprzedajacy prywatny na to zgodzić) tylko reklamacja na niezgodność z opisem.
Dziękuję za poradę. Jestem nowy na allegro pierwszy raz mam taki problem . Jestem sam nie mam kogoś się doradzić. Obsługa allegro powinna mi pomóc. Co do adresu na allegro nazwy użytkownika to ksywki, do wysyłki potrzebuję pełnego adresu . Jaką mam gwarancję że odbierze paczkę, będzie tak krążyć? Oraz powie że w paczce była cegła.
Czyli zakup z allegro lokalnie? Jak firma to ma w zakladce zwroty adres i zwrot musi przyjac dwa to twoje to nie jest zwrot tylko reklamacja z tytulu niezgodnosci z umowa skutkujaca odstapieniem od umowy z art 27 ustawy konsumenckiej lub jak to osoba prywatna to to samo ale wynikajace z kodeksu cywilnego zakup towaru posiadajacego wade fizyczna istotna oznacza uznanie umowy kupna sprzedazy za niewazna
Osoba prywatna. Wszystko ładnie się mówi. Oszust ma większe przywileje niż osoba uczciwa. Co mam do sądu podać allegro
Allegro nie jest stroną więc nic od allegro w sądzie nie dostaniesz może ci natomiast udostepnic dane sprzedawcy do pozwu sądowego z kodeksu cywilnego. Ty musisz udowodnić w sądzie swoje racje inaczej zapłacisz koszty postepowania. Sprzedający prywatny nie ma obowiązku przyjmować zwrotu a reklamacje moze odrzucić w tym przypadku za niezgodność towaru z umową i jak ci decyzja odmowna nie pasuje to sąd proces cywilny
Jak mi sprzedawca wyśle cegłe zamiast laptopa, to żenujące że nie mogę nic zrobić . Na **piiip** jest powiadomienie czy pezesyłka jest ok. Potwierdzam i otrzymuję pieniądze lub osoba wysyłająca otrzymuj pieniądze. Tutaj na allegro jest inaczej nie wiem jak dalej będzie z moim zamówieniem😞. Radzą mi żebym poczekać. I odzyskać pieniądze z allegro protected.
Jestem uczciwym człowiekiem i ustępliwym na **piiip** mam same dobre oceny. Nie spodziewałem się że ludzie są tak zepsuci i perfidnie.
powinienes przeprowadzic cala procedure aby miec duze szanse odzyskania z ap kasy
tj
1 zalozyc dyskusje i zglosic tam reklamacje z tytulu niezgodnosci towaru z umowa (opisac co sie nie zgadza)
2 wezwac w dyskusji sprzedajacego do przyjecia zwrotu powolujac sie na wade istotna towaru wybrakowany niekompletny nie dziala widzisz co dostales i jak to dziala wiec opisz co sie nie zgadza
3 wezwac pracownika allegro do interwencji jesli nie bedzie odzewu lub bedzie sie migal
4 po 14 dniach pojawi sie wniosek do ap nalezy go wypelnic
5 poczekac na wyplate z ap
ps absolutnie nie masz sie domagac adresu zwrotu wrecz domaganie sie wyjdzie na twoja niekorzysc ty tylko zglaszasz reklamacje on ma 14 dni na odpowiedz jak nie odpowie dostaniesz o co wnioskowales jak odrzuci to skladasz odwolanie bo nie widzial produktu na oczy wiec nie mial na jakiej podstawie odrzucic skoro nie zapoznal sie z produktem / towarem jednoczesnie pilisz konsultanta allegro o reakcje
niestety zakupy w internecie mają swoje jasne i ciemne strony. Wraz z wzrostem tego rynku, uaktywniają się oszusci, którzy na każdym kroku chcą nas zrobić w bambuko. Lawina oszustw jest porażająca i przykre jest to, że samo allegro się do tego jawnie przyczynia.