anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odzyskać pieniądze, z "losowania"

Client:112169909
#7 Wielbiciel#

Rozpocząłem dyskusje ze sprzedającym po tym jak przestał odpisywać po zakupie. Po 2 dniach dał mi dowód wysłania produktu, który jest całkowicie inny niż w tytule a w opisie nie było wzmianki na jego temat.

Podczas dyskusji sprzedający został zablokowany przez Allegro, ale nadal może mi odpisywać. Twierdzi, że wszystko zostało wysłane zgodnie z opisem. Warunki losowania powinny zostać przedstawione jasno, a tym bardziej co można wylosować.

Tutaj o tym informacji brak. Miała być "kosa", wysłał "obrzyn". Są to wirtualne przedmioty do cs2.

"Kodeks cywilny - Zasady ogólne (artykuł 71 i 73 Kodeksu cywilnego): Zgodnie z przepisami Kodeksu cywilnego, każdy konkurs, promocja czy losowanie musi mieć wyraźnie określone zasady. W przypadku promocji, organizator musi wskazać: Jakie przedmioty będą losowane. Na jakich zasadach będzie się odbywać losowanie. Kiedy i w jaki sposób zostaną ogłoszeni zwycięzcy. Jakie są zasady przyznawania nagród. Brak jasnych zasad może prowadzić do uznania promocji za nieuczciwą i nieważną." 

Tak wygląda opis:

Tytuł: Kosa Bowie Knife Czarny Laminat | Cs2 | Skin

O przedmiocie

Kosa do CS:GO | Elegancka i Droga Skórka – Zaskocz Graczy!

Opis:

Ta wyjątkowa kosa do CS:GO to marzenie każdego gracza. Jej wysoka jakość wykonania oraz unikalny design sprawiają, że jest to jeden z najpożądniejszych przedmiotów w grze. Każdy detal został zaprojektowany z myślą o użytkownikach, którzy chcą wyróżniać się na serwerze.

Cechy skórki:

• Wysoka jakość: Solidna, z wyjątkowymi detalami, gwarantująca niezapomniane wrażenia w grze.
  • Rzadkość: Kosy tej nie spotkasz na każdym kroku, co sprawia, że staje się jeszcze bardziej cenna.
  • Unikalny wygląd: Idealna do personalizacji swojej postaci, przyciągająca wzrok na każdym meczu.

Warto dodać, że w przypadku zakupu tej skórki, w ramach promocji, może zostać wylosowany nie tylko sam skin, może zostać wylosowny inny wogóle skin niż jest w tytule ale również wyjątkowa kosa, która znacznie podniesie wartość Twojego ekwipunku!

W tytule brak jakiekolwiek wzmianki ze to jest "losowanie" tylko kup teraz na konkretny nóż, który też widniał na zdjęciu. Może zostać wylosowany inny skin, ale nie jest wspomniane jaki. Nie jest wspomniane, że wszystkie ze skinów do cs2. Jest tylko wspomniane, że inny. 

Nie wiem co robić, jak odzyskać pieniądze.

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:112169909 W dyskusji powinieneś widzieć opcję wezwania pracownika Allegro. Skorzystaj z niej. Konwersacja ze sprzedającym zostanie przeanalizowana i uzyskasz informacje co należy zrobić dalej.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuje za odpowiedź. Wezwałem już pracownika, czekam 2/3 godziny może zaraz się zjawi. Bardziej mnie interesuje, jak duże mam szanse na odzyskanie pieniędzy w takiej sytuacji

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Client:112169909 nie sądzę 😀 lew każe wszystkim otwierać dyskusje i pracownicy maja urwanie głowy. My w firmie mamy dyskusje gdzie kupujący czekał 20 godzin na odpowiedz.

Tak więc powodzenia 👍

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Nie pociesza mnie to hahah, ale ważne że finalnie się zjawił. Poczekam 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:44052296 Nie ma znaczenia co każe lew, znaczenie ma to co sprzedający zrobi, wy sprzedający uważacie że ktoś sobie zakłada dyskusję bo nie ma co robić, jakby dostał to za co zapłacił, nie byłoby tego, obłuda wasza - sprzedających, a może to próba oszustwa?🤔

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Oj tam nie wściekaj się, bo troszkę racji w tym jest, najpierw się pisze. Na dyskusje zawsze jest czas tak samo jak na komentarze. Każdy stara się jak może ale nikt Panem Bogiem nie jest. U mnie wystarczy normalnie się odezwać i nikt niezadowolony nie odszedł, zawsze było dogadane tak żeby nikt stratny nie był. Ale jak na dzień dobry wyjedzie z komentarzem to ja się prosić nie będę. Woli się wyżyć słowem niż odejść zadowolony to jego prawo, zdaje się dwóch takich klientów miałam... Tak samo z dyskusjami. jeszcze mi nigdy nikt nie założył dyskusji z poważnego powodu, Ci z prawdziwym problemem zwykle mają go rozwiązywanego bezdyskusyjnie. A dyskusje to zakładają, bo:

- po 2 tygodniach od kliknięcia "licytuj" bez słowa, bo licytnąłem przez pomyłkę i nie chce tego. 

-  bo nie dostałem produktu, patrzę w wiadomości, a tam "proszę o zaczekanie z wysyłką, bo jeszcze jeden produkt licytuję. Odezwę się". Jak szybko zamykał po zrzucie własnej wiadomości.

Itp. Powody dyskusji ogólnie są żenujące.  Normalny człowiek, który chce szybko załatwić sprawę to omija ten botbadziew i pisze bezpośrednio. No chyba, ze się dogadać nie może to wtedy z desperacji kliknie.  Za wyjątek tu uważam sprzedawców od pozwrotowych ciuchów, Ci regularnie o zwrotach kasy zapominają i godzinę po dyskusji im się nagle przypomina...

Oczywiście nie mówię o tych pseudoloteriach... Ale ogólnie przesadzasz z nimi troszkę.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Client:112169909, przykro mi z powodu zaistniałej sytuacji. Na konto sprzedającego zostały nałożone ograniczenia sprzedaży. Client:130010701, opis przedmiotu powinien być rzetelny i nie może wprowadzać kupującego w błąd. Jako serwis nie mamy mocy prawnej ani kompetencji sądu, żeby kwestionować decyzje reklamacyjną sprzedającego, nie możemy też wydawać decyzji reklamacyjnej w imieniu sprzedającego. Jeżeli nie zgadza się Pan z decyzją reklamacyjną sprzedającego, może Pan skierować sprawę do odpowiednich instytucji. Możemy ze swojej strony zaoferować wypełnienie wniosku Allegro Protect, który będzie dostępny 23.12.2024 od 14:35.    

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

POK mi to uzna na zwrot pieniędzy?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:112169909 przykro mi z powodu zaistniałej sytuacji. Na konto sprzedającego zostały nałożone ograniczenia sprzedaży. Client:130010701, opis przedmiotu powinien być rzetelny i nie może wprowadzać kupującego w błąd. Jako serwis nie mamy mocy prawnej ani kompetencji sądu, żeby kwestionować decyzje reklamacyjną sprzedającego, nie możemy też wydawać decyzji reklamacyjnej w imieniu sprzedającego. Jeżeli nie zgadza się Pan z decyzją reklamacyjną sprzedającego, może Pan skierować sprawę do odpowiednich instytucji. Możemy ze swojej strony zaoferować wypełnienie wniosku Allegro Protect, który będzie dostępny 23.12.2024 od 14:35

ale prawdę zgodną z prawem Ci napisali, teraz składaj wniosek o rekompensatę.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wiem, na szczęście przychylni mi w tej sprawie. Wnioskując, w takiej sytuacji nie będzie problemu ze zwrotem pieniędzy? 

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

@Client:112169909

Na Allegro nie wolno sprzedawać "losów" na wszelkiego rodzaju loterie. Sprzedawca wystawia, a kupujący kupuje konkretny produkt, określony co do rodzaju i gatunku.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję, teraz jestem w końcu spokojny o pieniądze... 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wysłałem w końcu wniosek Allegro Protect, było napisane, że ze szczegółowymi informacjami się zapoznali w dyskusji. Nie pisałem nic więcej, czy jednak trzeba było coś napisać? Konwersacja ze sprzedającym jest na 10 minut czytania, więc nawet nie wiem co więcej by napisać. Jest szansa, że dla allegro to będzie niewystarczające? I czy faktycznie przez to, że mam smarta to decyzja będzie w 2 dni robocze?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

"Client:112169909 złożył wniosek o zwrot pieniędzy z Allegro Protect do tego zamówienia. Wkrótce go rozpatrzymy.

Prosimy Sprzedającego o ostateczne stanowisko w sprawie, którą zgłosił Kupujący.

Client:130010701, jeżeli nie dostarczyłeś towaru lub nie rozpatrzyłeś reklamacji Kupującego to kwotę zaakceptowanego wniosku doliczymy do Twoich rozliczeń z Allegro."

Dał mi decyzję reklamacyjną, że nie będzie zwrotu, bo dostarczył mi produkt, mimo że wysłał produkt całkowicie inny, i to daje jako dowód, ja oczywiście nie zaakceptowałem wymiany na tamten produkt. Jak allegro rozpatrzy takie coś, jeśli on się upiera, że wysłał i że zgodne z opisem?

oznacz moderatorów