anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zgłosić podejrzaną ofertę?

Gonzopiel90
#7 Wielbiciel#

Uwaga na oszustkę wystawia przedmiot zamówienia w ofercie ogłoszenia później proponujesz kwotę i zmienia opis, przykładem są nigdy pierścionki ze złota, proszę o zgłoszenie tego oszustwa na allegro, moim zdaniem to forma wyłudzenia pieniędzy.

Screenshot_20240115-193239.png

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Gonzopiel90 zgłoś to proszę do nas za pomocą przycisku "zgłoś naruszenie zasad" odpowiedni dział zweryfikuje Twoje zgłoszenie i podejmie działanie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Gonzopiel90
#7 Wielbiciel#

Już temat jest zgłoszony, niestety trzeba czekać 14dni aby dostać należność.Mozna szybciej to załatwić ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Gonzopiel90 przykro mi, ale nie da się tego przyspieszyć, sprzedający ma 14 dni na rozpatrzenie reklamacji. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Gonzopiel90
#7 Wielbiciel#

Już myślałem, że coraz mniej jest takich oszustów,za 700 zł człowiek robi sobie problemy, osobiście uważam to za skandal 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Gonzopiel90 Dobrze rozumiem, że za 10g sygnet próby 585 zaproponowałeś cenę 700 zł i sprzedający się na to zgodził?
Nie wydało Ci się to w żaden sposób podejrzane? 😐

oznacz moderatorów

Gonzopiel90
#7 Wielbiciel#

Racja mój błąd,ale normalni ludzie zwracają pieniądze jeśli chcesz zrobić zwrot ,a nie idą w zaparte,opis jest niezgodny z zasadami 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Gonzopiel90 Normalność nie ma tu nic do rzeczy.
Przy zakupie od osoby prywatnej umowa może być rozwiązana tylko za porozumiem obu stron transakcji.

oznacz moderatorów

Gonzopiel90
#7 Wielbiciel#

Jest to towar niezgodny z opisem,mam prawo do zgłoszenia reklamacji i zwrotów,już rozmawiałem z administratorem allegro ,i sprzedający ma obowiązek zwrócić mi pieniądze 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Gonzopiel90 Oczywiście masz prawo złożyć reklamację.
Ja pisałem o odstąpieniu od umowy.
To są dwie różne od siebie czynności.

oznacz moderatorów