anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmienić status transakcji w Allegro lokalne na "zapłacone" ?

f-o-r-e-s-t
#7 Wielbiciel#
Zrobiłem na Allegro lokalne przez "Kup teraz" zakup przedmiotu.
Wprawdzie zaraz po zakupieniu nie było opcji z wpłatą i przekierowania na stronę mojego konta bankowego, ale zwróciłem się do Sprzedającego na czacie oferty z prośbą o podanie numeru jego konta, po czym dokonałem wpłaty i na drugi dzień odebrałem przesyłkę. 🙂
Transakcja przebiegła więc pomyślnie, jednak ku mojemu zdziwieniu otrzymałem po wszystkim powiadomienie, że Allegro anulowało zapłacony zakup, który aktualnie jest w moim posiadaniu z powodu braku zapłaty lub spóźnieniu z jej wpłatą ?
Nie otrzymałem wcześniej żadnej informacji na e-mail od Allegro z numerem konta bankowego Sprzedającego,
więc Allegro nie uczestniczyło w transakcji finansowej ani przez PayU, ani w inny sposób.
Przysłane powiadomienie o moim niezapłaceniu i anulowaniu transakcji jest więc nieprawdą, a w moim zakupie widnieje cały czas nieprawdziwy jej status - "niezapłacone".
W jaki sposób można zmienić błędny status transakcji, gdyż jest on zarówno zapłacony, jak i dostarczony ?
Powinienem to gdzieś zgłosić, że zapłaciłem żeby nie wprowadzać nikogo w błąd ?
Pytam, bo źle to publicznie wygląda jeśli ktoś to zobaczy, no chyba, że jest to normalne, oprócz mnie nikt tego "paszkwila" nie widzi, i tylko lokalnie ja i Sprzedający znamy prawdę o tym, że transakcja z obu stron przebiegła wzorowo ?
Identyczna sytuacja miała miejsce rok temu w przypadku innego mojego zakupu przez Allegro lokalne i tam również "wisi" przy moim zakupie fałszywa informacja, że "niezapłacone". 😞
oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

xyz96
#21 Demiurg#

@f-o-r-e-s-t Na Allegro Lokalnie jeśli nie zapłacisz przez 5 dni przez Allegro Finanse, transakcja zostaje anulowana i nic z tym nie zrobisz. Tak już pozostanie. Na Allegro zakup jest anulowany, ale w rzeczywistości sfinalizowany wpłatą bezpośrednio na konto sprzedającego, masz potwierdzenie wpłaty. W niczym Ci to nie przeszkadza, zapomnij o tym.

oznacz moderatorów

Client:89566164
#8 Zapaleniec#

Witam. Jak zrobic ten formularz zapłaty. ? Skoro przesyłka została opłacona dla sprzedajacego. Została poprana mi opłata za paczke? Czy mam nie reagowac na ta wiadomosc? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@f-o-r-e-s-t Nie reaguj.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:89566164 Zapłaciłeś?

lew433_0-1611175902391.png

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

🤐Tak przez Payup. Z konta tez mi została pobrana opłata

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:89566164 No to ok.Tu powinieneś mieć że kupione:https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Po kliknięciu w link. Wyskoczyło mi, ze nie mam żadnych kupujacych. Juz nie wie o co tu chodzi. Czy poprostu czekac az przesyłka dojdzie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:89566164 Opłaciłeś to dojdzie.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:89566164 Jakich kupujących nie masz? Ty jesteś kupującym, czy sprzedającym? Napisz to po ludzku. O co Ci chodzi???

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:89566164 ale o co Ci chodzi? Zapłaciłeś przez PayU, to otrzymasz towar. W czym masz problem?

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Ok Dzieki . po  raz pierwszy zamawiam przez Allegro. Czyli paczka dotrze do mnie ? Bo w wiadomosci pisze. Że wymaga wypełnienia formularza. Do realizacji Pani zamowienia. 

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:89566164 Jakiego formularza?? Zapłaciłeś? czekaj na towar.

oznacz moderatorów